BP gaat geld lenen voor olieramp

Na de enorme olieramp waar BP verantwoordelijk voor is zullen er binnenkort veel schadeclaims worden ingediend. Het bedrijf heeft gezegd voor alle kosten op te draaien. Het geld zal in een speciaal fonds komen waar mensen beroep op kunnen doen. Verwacht wordt dat dit fonds wat ook wel schadepotje genoemd wordt 40 miljard euro zal bedragen. Om aan al dat geld te kunnen voldoen zal BP het bij diverse banken moeten lenen. Het bedrag dat in het fonds gestopt zal gaan worden is aanzienlijk meer dan dat er verwacht werd door dure [link=/leningen.php/]leningen[/link]. Het bedrijf wist dat het geld moest gaan lenen om iedereen financieel bij te staan.

Zo is er al 10 miljard opgehaald aan obligaties welke verkocht werden zodat een lening van mindere omvang kan worden afgesloten. De meeste [link=/leningen.php/]leningen[/link] worden tegen een hoog rentepercentage verstrekt waardoor de totale kosten die BP zal moeten maken nog hoger uitkomen. Het bedrag dat de omvang van de schade zal moeten zijn is nog onbekend. Vele mensen zeggen dat deze nog hoger zal uitkomen dan verwacht. Dit betekend het olie concern nog meer geld moet lenen om aan alle kosten te voldoen. Gedacht wordt dat er niet genoeg geld bij elkaar gehaald zal worden, daarom is BP genoodzaakt bedrijfsonderdelen te veropen naast het lenen.

Naast leningen bij diverse banken ziet het bedrijf nog andere tegenslagen, de beurswaarde is al gehalveerd ten op zichten van voor de olieramp. Ook zou een Texaans bedrijf dat aandelen heeft in het grote olieconcern niet bereidt zijn te willen gaan meebetalen aan de ramp omdat dit niet hun verantwoordelijkheid is.