Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen voor belastingaanslag

Geld lenen voor belastingaanslag

Veel Nederlanders hebben een lening afgesloten om hun belastingaanslag te kunnen financieren. Vooral nabestaanden en huizenkopers  schrikken vaak van het grote bedrag dat terugbetaald moet worden.
Om de belastingdienst wel terug te kunnen betalen gaan veel mensen geld lenen. Freo en HLB Van Daal & Partners komen met deze gegevens naar buiten.

20 procent van de Nederlanders moest in 2010 geld terug betalen aan de fiscus. Bijna 30 procent daarvan kon dit maar net opbrengen. 50 procent van de mensen geeft het voorlopige aangeslagen geld uit. 30% geeft maar een deel van dit geld uit, en 20% maakt het hele bedrag op.

Als mensen die een nieuw huis kopen hun oude huis nog niet verkocht hebben, dan hebben ze na een bepaalde periode geen recht meer op hypotheekrenteaftrek. Hierop moet de teruggaaf op aangepast worden.
Bij deze mensen blijven de lasten wel gewoon doorlopen, en daarom denken zij dat ze wel recht hebben op de teruggaaf. Dit klopt helaas niet. De teruggave moet met rente worden terugbetaald. Omdat deze mensen dubbele lasten hebben, is het voor hen vaak lastig om het grote geldbedrag terug te betalen. Hierdoor sluiten ze vaak een lening af.

Ook voor nabestaanden is het vaak een grote onprettige verassing als ze worden geconfronteerd met de hoge aanslagen van de belastingdienst. Vooral echtparen die kinderen hebben, die een afbetaalde woning hebben moeten veel geld betalen. Als een vader of moeder overlijd, dan zal de overgebleven ouder een aanslag moeten betalen over het erfdeel wat naar de kinderen gaat. Dit kunnen hoge bedragen zijn. Ook valt met een overlijdenszaak een inkomen weg, hierdoor moeten nabestaanden vaak wel geld lenen om alles te kunnen betalen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.