Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Sparen of lenen

Sparen of lenen

Uitspraken die je de laatste tijd vaak hoort zijn: vlug geld lenen, goedkoop en makkelijk geld lenen, en ga zo maar door. In Nederlanders lenen we in groten getale geld, niet alleen voor dure dingen zoals de koop van een huis of voor een verbouwing, maar eveneens voor kleinere zaken zoals vakanties. Het lijkt heel gewoon: geld lenen, maar dit is het niet. Je leent geld en geeft dit uit wat eigenlijk niet van jou is. Dit is natuurlijk niet zonder enige risico’s. Geldlenen.org vergelijkt lenen en sparen.

Rente
“Geld lenen kost geld” is een kreet die je vaak hoort. Hiermee wordt bedoeld dat het bedrag wat je leent niet het bedrag is wat je uiteindelijk betaalt. Hier zorgt de rente voor.
Op dit moment is de rente erg hoog, dit komt vooral door de economische crisis. Dit houdt in dat geld lenen duurder is geworden én men kan minder geld lenen. De volgende factoren bepalen de hoogte van de rente:
-    Het bedrag wat je wilt lenen
-    Hoe lang de lening loopt
-    Wat voor soort lening je hebt (een hypotheek of doorlopend krediet enz.)
-    Stand van zaken op de markt qua rente
-    Het risico van de kredietverstrekker

Verantwoord geld lenen
Het kan voorkomen dat je op een gegeven moment het geleende geld plus rente niet meer kunt opbrengen. Dit kan bijvoorbeeld komen door een veranderende situatie. Er is ook een kans dat je in de schuldsanering komt omdat je teveel geld geleend hebt.

Het is natuurlijk geen schande om te lenen. Bijna iedereen moet geld lenen voor het financieren van een huis. Weinig mensen kunnen zoveel geld in een keer betalen en eigenlijk iedereen moet een hypotheek afsluiten.
Het is in sommige situaties dus onmogelijk om géén lening af te sluiten. Dit maakt niets uit want lenen is niet altijd slecht. Het is wel belangrijk dat je er goed over na denkt. Denk bijvoorbeeld na of je het wel kunt betalen op de lange termijn.

Sparen
Sparen is een andere manier om aan je geld te komen. Iedere maand een klein bedrag aan de kant zetten voor onvoorziene kosten.
Zet je je geld aan de kant op een speciale spaarrekening, krijg je hier ook nog rente over. Als je spaart, levert dit je dus geld op in tegenstelling tot lenen, waar je het geld kost. Als je het zo bekijkt is de keuze makkelijk. Het moet natuurlijk wel mogelijk zijn om elke maand wat opzij te zetten. Net zoals bij een lening moet er ruimte zijn om je geleende geld plus de rente terug te betalen.
Op deze manier wordt geld sparen het nieuwe lenen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.