Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Nederlands lenen weer meer geld

Nederlands lenen weer meer geld

De consumenten in Nederland lenen weer meer geld. De branchevereniging VFN heeft laten weten dat het derde kwartaal wel eens een geweldig periode kan worden voor de kredietverstrekkers. Er zijn in het derde kwartaal enorm veel aanvragen gedaan voor het lenen van geld. In vergelijking met vorig jaar is het zo dat er sprake is van een stijging van 40 procent als het gaat om de aanvragen voor een geldlening. Er zijn nog gen exacte cijfers bekend met betrekking tot het totale aantal verstrekte leningen, maar alles wijst erop dat het consumentenvertrouwen is toegenomen. Daarmee neemt ook het aantal kredietaanvragen toe. Een andere reden dat het aantal aanvragen toeneemt, kan uiteraard betrekking hebben op de rente die nog altijd historisch laag staat.

Er komen echter al geluiden dat er een einde komt aan de lage rentestand. Dat zorgt ervoor dat meer mensen in Nederland nu een lening afsluiten in plaats van dat uit te stellen naar te toekomst. Als de financieringen voor auto’s van het afgelopen jaar buiten beschouwing worden gelaten, is er in 2016 voor een bedrag van 2,1 miljard aan leningen verstrekt. In 2011 was er sprake van een bedrag van 2,3 miljard aan leningen. Het eerste half jaar in 2017 is al beter geweest dan in 2016 als het gaat om het totale bedrag en daar komt het derde kwartaal nog eens bij. Het kan maar zo zijn dat dit jaar een recordjaar wordt als het om het verstrekken van leningen aankomt. Dat wordt in de toekomst duidelijk.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.