Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen zorgt voor stress bij studenten

Geld lenen zorgt voor stress bij studenten

Het Interstedelijk Studenten Overleg heeft een onderzoek laten uitvoeren naar studenten die geld lenen voor hun studie. Daaruit is naar voren gekomen dat deze groep studenten als gevolg van het geld lenen stress ervaart. Er is sprake van een grote druk om prestatiegericht te zijn. Het ISO heeft laten weten dat dit de eerste keer is dat er op landelijk niveau een onderzoek heeft plaatsgevonden, waarbij er gekeken is naar het sociaal leenstelsel en het studentenwelzijn. Het blijkt dat de studenten die geld lenen in vergelijking met de groep die dat niet doet meer vaker vermoeid zijn. Het gaat dan zelfs om extreme vermoeidheid in combinatie met emotionele uitputting. Deze groep geeft in het onderzoek eveneens aan dat zij vaker bezorgd zijn over een mogelijke burn-out.

Bovendien ziet de groep studenten die geld lenen over het algemeen wat vaker af van sociale activiteiten. Dit in verband met de kosten die daar doorgaans mee gepaard gaan. Er hebben aan het onderzoek meer dan vijfhonderd studenten uit het hoger onderwijs deelgenomen. Het blijkt dat maar liefst 73% procent van de studenten die gelen lenen klachten hebben of druk voelen. 40% van de geld lenende studenten voelt zich emotioneel zelfs uitgeput. Het onderzoek wijst ook uit dat er minder mogelijkheden zijn voor sociale activiteiten. 52% ziet daar wel eens vanaf. ISO ziet graag dat minister Van Engelshoven van Onderwijs gaat erkennen dat geld lenen door studenten gerelateerd is aan prestatiedruk en mogelijk ontstaan van psychische klachten die deze groep ervaart. De minister vindt een gezond studieklimaat belangrijk, maar wil niet ingaan op de relatie tussen het welzijn en de relatie tot het sociale leenstelsel.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.