Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Rente geld lenen blijft in 2019 naar verwachting laag

Rente geld lenen blijft in 2019 naar verwachting laag

De rente op geld lenen blijft naar verwachting in 2019 nog laag als het gaat om hypotheken. Eerder werd nog verwacht dat er een lichte stijging plaats zou vinden. Nu is er de verwachting dat er nauwelijks een stijging van de rente op geld lenen voor een woning gaat plaatsvinden. Deze veronderstelling heeft overigens wel alleen betrekking op de kortlopende rente op hypotheken. Dat zijn de hypothecaire geldleningen die voor een periode van tien jaar vaststaan. De stabiliteit blijft ongeveer tot het begin van volgend jaar aanwezig. Indien de inflatie niet aantrekt en de economie evenmin dan blijft de rente op kortlopende hypotheken op een laag niveau.

De verwachting is wel dat in de loop van dit jaar en met name in de tweede helft er een lichte stijging plaatsvindt van de lange rente op hypotheken. Het gaat dan om hypothecaire geldleningen die voor een periode van meer dan tien jaar vastgesteld zijn. Dit gebeurt echter alleen als de economie groeit. Bij de afname van de economische ontwikkelingen blijft ook de lange rente een stabiel karakter houden. De economie in 2019 gaat naar verwachting niet hard stijgt. De voorspellingen voor de economische groei zijn namelijk verlaagd. Het Centraal Plan Bureau vermoedt dat de groei van de economie verder afneemt. De lage rente op geldleningen voor woningen is in elk geval positief voor degene die van plan zijn een huis te kopen. Het advies voor woningbezitters is om indien mogelijk de rente voor een langere tijd vast te laten zetten.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.