Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Problemen geld lenen groter door overheid

Problemen geld lenen groter door overheid

Consumenten die geld lenen en schulden hebben, komen vaker verder in de problemen door overheidsinstanties. Het blijkt dat deze organisaties niet voldoende kijken naar de persoonlijke omstandigheden van mensen met schuldenproblematiek. De Nationale Ombudsman roept de instanties op om naar de individuele situatie te kijken. Op dit moment zijn er onder meer problemen als het gaat om de beslagvrije voet. Dat is het deel van het inkomen waarop het niet is toegestaan om beslag op te leggen. Verder ontbreekt vaak de mogelijkheid om persoonlijk contact op te nemen met de verschillende instanties. Ook is er vaak geen duidelijk overzicht met schulden of het schuldenoverzicht niet echt begrijpelijk voor de consument.

De Nationale Ombudsman heeft ook geconcludeerd dat er vaak geen samenwerking is tussen de instanties die betrokken zijn bij het innen van schulden. De mensen met schulden worden hierdoor van de ene instantie naar de andere instantie gestuurd. Echt maatwerk ontbreekt bij het oplossen van schuldenproblematiek en dat is ook meteen een knelpunt. De mensen met schulden zijn vaak welwillend om deze af te betalen, maar dat lukt door de omstandigheden niet. Daar wordt door de overheid geen rekening mee gehouden. De Nationale Ombudsman ziet graag dat de overheid zich actief opstelt om een grotere schuldenproblematiek te voorkomen. Bijvoorbeeld door de aandacht te richten op een duidelijke communicatie en persoonlijk contact mogelijk te maken. Er zijn al instanties die stappen zetten, maar het is nog onvoldoende. De staatssecretaris van Sociale Zaken gaat binnen kort met de Nationale Ombudsman om de tafel.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.