Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Hypotheekrente geld lenen lager door concurrentie

Hypotheekrente geld lenen lager door concurrentie

De hypotheekrente om geld te lenen voor de aanschaf van een woning bevindt zich al een lange tijd op een laag niveau. De concurrentie tussen de kredietverstrekkers neemt toe en dat heeft tot gevolg dat de rente voor deze vorm van geld lenen lager wordt. Dat is in elk geval de verwachting op dit moment. Er zijn een aantal banken die een groot deel van de hypotheekmarkt in handen hebben, maar er zijn de afgelopen jaren concurrenten bijgekomen. De nieuwe partijen hebben medio 2018 al een marktaandeel weten te verweren van 17%. De verzekeraars hebben het gezamenlijk marktaandeel ook zien stijgen tot 10%. De grootste banken hebben ongeveer de helft van het totale marktaandeel. Als daar de kleinere banken aan worden toegevoegd, is er sprake van een marktaandeel van 63%.

Deze gegevens komen voort uit het onderzoek van IG&H. Verzekeraars en pensioenfondsen hebben de markt voor hypotheken succesvol betreden. Overigens zijn er ook nog buitenlandse aanbieders die zich mengen in de hypotheekmarkt in Nederland. Argenta is een hypotheekverstrekker die inmiddels naam heeft gemaakt met de lage rente voor geld lenen bij hypotheken. De verwachting is dat nu de markt door meer partijen wordt gevormd er ook meer concurrentie komt. Dat betekent overigens niet dat er alleen maar voordelen zijn voor consumenten. Het is natuurlijk prettig dat de rente laag is en dat er concurrentie is op dit gebied. De kapitaaleisen zijn bij een aantal partijen minder streng in vergelijking met de grootste banken. Aan de andere kant is het ook mogelijk dat partijen zich op de meest aantrekkelijke doelgroep richten.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.