Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Checklist voor geld lenen door consumenten

Checklist voor geld lenen door consumenten

Geld lenen is nog altijd populair om grote uitgaven te doen, zoals het kopen van een auto of andere consumptieve goederen. Er zijn allerlei doelgroepen die geld lenen. Bijvoorbeeld studenten om hun studie en levensonderhoud te bekostigen. Of huishoudens die weinig geld achter de hand hebben om een belangrijke grote uitgave te doen. Het Nibud heeft een handige checklist opgesteld voor geld lenen. Uit onderzoek is gebleken dat meer dan de helft van degene die geld hebben geleend achteraf gezien liever een lagere lening hadden gehad. Het afsluiten van een lening is niet moeilijk. Dat is zelfs snel online te regelen en is een uitkomst als er op korte termijn geld nodig is. Een belangrijk advies is in elk geval om niet te snel met een aanbieder in zee te gaan.

Het is heel gemakkelijk om meerdere offertes voor een krediet online aan te vragen. Let daarbij ook op of de kredietverstrekker over een vergunning van het AFM beschikt om kredieten te mogen aanbieden. Verder is het handig om de voorwaarden van de kredietverstrekkers naast elkaar te leggen en te vergelijken. Bovendien is het aan te raden om vooraf te bepalen welk soort krediet in de eigen situatie het beste is. Bijvoorbeeld een persoonlijke lening voor het kopen van een wasmachine. Of een autolening om een auto te kopen. Of een doorlopend krediet om wat vaker geld op te nemen en weer af te lossen. Een ander belangrijk punt van de checklist voor geld lenen is te letten op de rente en kosten. Ga niet overhaast te werk en maak een goede keuze.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.