Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Hoogopgeleide vrouwen lenen meer geld

Hoogopgeleide vrouwen lenen meer geld

Hoogopgeleide vrouwen lenen meer geld en zijn dé huizenkopers van dit moment. De woningmarkt verandert en laat een beeld zien dat de leeftijd van huizenkopers aan het stijgen is. Bovendien is het tegenwoordig zo dat de groep met potentiële kopers de komende jaren grotendeels bestaat uit hoogopgeleide vrouwen. Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek is gebleken dat jongeren langer thuis blijven wonen. Dat geldt niet alleen voor studerende jongeren in verband met het studieleenstelsel, maar ook voor werkende jongeren. Dat heeft onder meer te maken met het gegeven dat voor het kopen van een huis eigen geld moet worden ingebracht. Door thuis te blijven wonen, is het mogelijk om geld te sparen voor de aankoop van een woning.

Het blijkt dat 8,2% van de Nederlanders op de leeftijd van 30 jaar nog thuis woont. Mannen blijven overigens nog langer thuis wonen dan jonge vrouwen. Het aantal hoogopgeleide vrouwen neemt nog altijd toe. De opleiding bepaalt deels de mogelijkheden om een huis te kopen. Starters op de woningmarkt hebben relatief vaker een hogere opleiding en het aandeel van de groep hoogopgeleide vrouwen neemt daarin toe. Starters die voor het eerst een huis kopen, zijn bereid om buiten de eigen woonplaats te kijken. Het economisch bureau van ING verwacht overigens dat er sprake zal zijn van een terugval van het aantal te verkopen woningen. Dat heeft onder meer te maken met de stijging van de prijzen en met het beperkte aantal nieuwbouwwoningen. Dat heeft mogelijk weer invloed op de economische groei.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.