Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Wat is BKR?

Kort gezegt registreert het BKR wanbetalers. Echter kunt u door het niet betalen van uw mobiele telefoon rekening ook al een BKR notering krijgen waarna u geen geld meer kunt lenen. In sommige gevallen kunt u met een 'lichte' BKR notering alsnog geld lenen.

Hieronder leest u hier meer over.

Wat is BKR?

BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Dit bureau houdt van iedereen die krediet heeft afgesloten een dossier bij. Leningen, creditcards, hypotheken, zijn voorbeelden van gegevens die in zo'n dossier te vinden zijn. Een kredietverstrekker kan informatie over u opvragen als u een lening aanvraagt. Door een controle van het BKR is de kredietverstrekker zeker dat u niet al te veel leningen hebt lopen, waardoor de kans kleiner wordt dat u ook deze nieuwe lening terug kunt betalen.

'Toetsing bij het BKR in Tiel' is een term die vaak voorkomt in brochures van financiële producten, in het bijzonder bij verschillende vormen van leningen. Dit gebeurt om twee redenen: allereerst om enige zekerheid te bieden aan degene die het geld leent, zodat hij het geleende bedrag ook terug zal krijgen. Aan de andere kant om de consument tegen zichzelf te beschermen. Te veel lenen is niet goed, en kan u veel problemen en zorgen opleveren. Toch zijn er mogelijkheden om geld te lenen zonder dat het BKR hiervan op de hoogte wordt gesteld of met een lichte BKR codering bij financiele instellingen te lenen.

Sommige warenhuizen en sommige gemeentelijke energiebedrijven zijn niet aangesloten bij het BKR. Dat betekent dat ze niet hoeven te melden dat er geld wordt geleend. Ook zal er vaak niet bij het BKR worden gekeken of u al een lening heeft lopen en of het dus wel verstandig is om nog een lening af te sluiten. Hoewel het dus interessant lijkt om op deze manier extra uitgaven te kunnen doen, is het bijzonder risicovol. Omdat de geldverstrekker in kwestie minder zekerheid heeft dat het bedrag ook daadwerkelijk zal worden terugbetaald, is een lening zonder BKR toetsing vaak stukken duurder en dus erg onverstandig.

Negatieve BKR, toch geld lenen?

Als u geen gewone lening kunt afsluiten vanwege een negatieve BKR registratie, dan betekent dit niet meteen dat uw enige mogelijkheid is om een kredietverstrekker te zoeken die geen gebruik maakt van de diensten van het BKR.

Geld lenen met BKR registratie Een negatieve registratie bij het BKR betekent dat er een aanzienlijk risico bestaat dat de lening niet kan worden terugbetaald. Zoals bij veel leningen draait het om zekerheid voor degene die de lening verstrekt. Het uitbreiden van de bestaande hypotheek, of afsluiten van een extra hypotheek, kan in zo'n geval een oplossing zijn.

Een hypotheek is voor een kredietverstrekker een bijzonder fijne vorm van lenen. Uw woning dient namelijk als onderpand voor de lening: kan deze om welke reden dan ook niet worden terugbetaald, dan mag de woning worden verkocht om zo de lening alsnog af te lossen.

Als er overwaarde op uw huis zit waar u nog geen gebruik van maakt in de vorm van een hypotheek, dan kan het dus de moeite waard zijn om uw woning opnieuw te laten taxeren, en uw overwaarde te verzilveren in de vorm van een lening. De rente percentages van een hypotheek zijn doorgaans in ieder geval gunstiger dan bij andere vormen van leningen.

Een groot deel van mensen krijgt pas kennis van het bestaan van het BKR als er zich problemen hebben voorgedaan met het aflossen van een lening of op het moment dat de aanvraag voor een lening door een bank ineens wordt afgewezen. In gezelschap roept het Bureau Krediet Registraties altijd een diversiteit aan reacties op als daarover wordt gesproken.

Is er sprake van een BKR codering dan zal geld lenen of een krediet afsluiten een bijna onmogelijke uitdaging worden. Er zijn altijd wel een aantal alternatieve opties, maar dat kan flink wat geld kosten en bovendien liggen de mogelijkheden echt niet voor het oprapen. Een minilening en particuliere lening afsluiten zijn twee van de alternatieve opties, maar het lenen met een BKR codering is nog altijd een lastige zaak.

Om gevolgen van een BKR probleem te voorkomen of in te perken is het belangrijk om de oorzaak te vinden. Iedereen heeft het recht om de eigen BKR gegevens op te vragen en daarin staat informatie vermeld, die van belang kan zijn bij het herleiden van de oorzaak van de problemen. Op basis van de informatie van het BKR kunnen vervolgens de juiste stappen worden ondernomen.

Bekijk de eigen situatie en overweeg goed welke leenvorm het meest geschikt is en past bij de financiële situatie. Ga alle mogelijkheden, die nog openstaan een voor een bij langs en streep de passende opties aan. Het is veel werk en er gaat veel tijd inzitten, maar het kan uiteindelijk de moeite waard zijn. Geef dan ook niet te snel op en hou net zolang vol totdat er een geschikte optie is gevonden om geld te lenen.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.