Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Betaal geen schulden met een lening

Als u schulden heeft welke u binnen korte termijn af moet betalen overwegen sommige personen een lening af te sluiten om daarmee schulden af te betalen. Wij raden dit sterk af aangezien u door een lening verder in de schulden komt.

In onderstaand artikel een betere oplossing voor uw schulden.

Betaal geen schulden met een lening

Geld lenen om schulden af te betalen is niet verstandig, omdat uiteindelijk de kosten nog hoger kunnen uitvallen en de financiële problemen groter kunnen worden. Het ene gat dichten met het andere gat is niet verstandig als daarvoor een nieuwe lening moet worden afgesloten. Geld lenen om schulden af te betalen is per definitie niet verstandig. Als er schulden bestaan en er wordt een lening afgesloten, dan ontstaat er weer een nieuwe schuld. De oude schulden kunnen dan weliswaar voldaan worden, maar men zit wel weer een lange tijd aan een nieuw krediet vast. Bij het geld lenen om schulden af te lossen moet er in de basis ruimte zijn om aan de aflossing van de nieuwe lening te voldoen.

Geen lening afsluiten voor schulden

Schulden geld lenen

Als schulden niet voldaan kunnen worden, dan houdt dat in dat er maandelijks geen financiële ruimte is om aan de betalingsverplichting te voldoen. Bij het afsluiten van een lening gaat men een nieuwe betalingsverplichting aan. De schulden kunnen dan worden afbetaald met het bedrag van de nieuwe lening, maar er is nog altijd geen financiële ruimte aanwezig om weer aan de aflossingsverplichting te kunnen voldoen.

Indien er wel geld overblijft om de schulden af te betalen, dan hoeft er dus ook geen lening te worden afgesloten.

Bij meerdere schulden is het verstandiger om contact op te nemen met de schuldeisers om tot een betalingsregeling te komen. Dat voorkomt bovendien dat de kosten van de schulden nog verder oplopen. Financiële ruimte kan gecreëerd worden door alle inkomsten en uitgaven op een rij te zetten en te schrappen wat niet echt noodzakelijk is. Dat is beter dan schulden af te betalen met een nieuwe lening. Overigens is schulden een algemeen begrip dat onder meer betrekking heeft op betalingsachterstanden op de vaste maandelijkse lasten, maar ook op eerder aangegane leningen. In beide situaties is het geld lenen om schulden af te betalen niet verstandig.

Lening afsluiten voor schulden

Geld lenen om schulden af te betalen is dus niet verstandig, maar er doen zich natuurlijk altijd situaties voor, waarin het afsluiten van een lening op dit moment als de enige uitweg wordt gezien. Het wordt niet aangeraden om een lening voor schulden af te sluiten, maar als dat advies aan de kant wordt geschoven en de keuze wel valt op het afsluiten van een krediet, dan kan er maar beter met een aantal punten rekening worden gehouden. Schulden in verband met eerdere leningen kunnen ondergebracht worden in één nieuwe lening. Dat heet oversluiten, maar brengt vaak wel extra kosten met zich mee door boetes voor het vervroegd aflossen van de bestaande leningen. Geld lenen om schulden af te lossen moet niet in een paniekerig moment gedaan worden.

Wie per se een lening wil afsluiten om schulden af te betalen dient de mogelijkheden te vergelijken. Let op de rente, het type lening en de looptijd om niet alsnog te veel onnodig geld kwijt te raken.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.