Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Hoeveel kan ik lenen?

Als u een lening af wilt gaan sluiten voor bijvoorbeeld een auto of badkamer is er een grote vraag; hoeveel kan ik lenen? In dit artikel gaan we in op de manier waarop kredietverstrekkers uw maximale leenbedrag berekenen.

Let op! Het is niet altijd verstandig om ook het maximaal te lenen bedrag te nemen, dit komt door de hoge lasten. Bereken goed wat u moet betalen.

Maximale lening

Als eerste komt bij consumenten vaak de vraag op welk bedrag er geleend kan worden. Bij de beoordeling van het maximaal te lenen bedrag wordt er naar het inkomen gekeken, maar ook naar een aantal vaste lasten. Dat wordt gedaan om het lenen zo financieel verantwoord mogelijk te doen.

Hoe kom ik te weten wat ik kan lenen?

Er zijn rekenmodules beschikbaar om erachter te komen hoeveel geld er op basis van het inkomen geleend kan worden. Kredietverstrekkers kijken in elk geval altijd naar het inkomen en eventueel naar het inkomen van de partner als dat meetelt voor het vaststellen van de hoogte van de lening. Ook andere openstaande leningen en een aantal vaste lasten als hypotheek of huur worden in de berekening meegenomen.

Hoeveel lenen

Samenstelling huishouden

Bij het aanvragen van een lening kan voor het vaststellen van de hoogte van de lening de samenstelling van het huishouden van belang zijn. Twee partners zonder kinderen met elk een inkomen kunnen meer lenen dan een echtpaar met drie kinderen en slechts een of anderhalf inkomen.

Kredietverstrekkers

Het antwoord op de vraag 'hoeveel kan ik lenen' zal per kredietverstrekker kunnen verschillen. Er zijn kredietverstrekkers waar de lening hoger kan uitvallen dan bij een ander. Meerdere offertes aanvragen kan dus lonend zijn in het geval er een zo hoog mogelijk lening gewenst wordt.

Factoren voor maximale lening

Hoeveel kan ik lenen is een vraag, die niet zonder meer beantwoord kan worden. Daar hebben namelijk meerdere factoren hun aandeel in, zoals het inkomen en de vaste lasten, maar ook de samenstelling van het huishouden, de actuele rente en de leeftijd van de aanvrager.

Maximale limiet

Meestal wordt er voor een persoonlijke lening of voor een doorlopend krediet een maximale limiet gehanteerd. Deze limiet is meestal tussen de 50.000 euro en de 75.000 euro gelegen. Het is vaak niet mogelijk om voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet nog meer geld te lenen dan de genoemde maximale limiet.

Online lening berekenen

Hoeveel kan ik lenen is een vraag, die eenvoudig beantwoord kan worden door van een online rekenmodule gebruik te maken. Dat geeft meteen een duidelijk beeld van het te verwachten maximale leenbedrag.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.