Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Lening voorwaarden

Daar waar veel consumenten niet de moeite en tijd willen nemen om voorwaarden van producten na te gaan is dit juist bij een lening belangrijk om wel te doen. In dit artikel gaan wij in op aandachtspunten welke u zeker moet controleren als u overweegd te tekenen voor een lening.

Let op! Laat u niet dwingen om te tekenen voor een lening. Vraag altijd of u het contract mee naar huis mag nemen om uitgebreid uit te pluizen voordat u uw handtekening zet! U bent nergens toe verplicht totdat u uw handtekening plaatst.

Lening voorwaarden

Controleer de voorwaarden van uw lening voordat u definitief besluit een leenovereenkomst aan te gaan. Het controleren van de voorwaarden van een lening kan overigens ook gedaan worden in combinatie met het vergelijken van leningen en kredieten bij een andere kredietverstrekker. Het gaat er toch om dat het leenproduct wordt afgesloten met de beste en meest gunstige voorwaarden. Vaak kijken consumenten alleen naar het laagste rentepercentage bij het maken van een vergelijking, maar dat is niet voldoende om bij het beste leenproduct uit te komen. Het controleren van de voorwaarden van uw lening dient daarbuiten nog een ander doel. Door de leenvoorwaarden goed door te nemen bent u namelijk exact op de hoogte van de inhoud en strekking. U komt daardoor niet later voor vervelende verrassingen te staan.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Kredietspotter
Kredietspotter Rente vanaf 4.5%!

Voorwaarden van de lening controleren

Voordat u begint met het controleren van de voorwaarden van de lening is het natuurlijk verstandig om na te gaan of de kredietverstrekker over een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten beschikt om leningen te mogen aanbieden. Bij het ontvangen van een offerte is het belangrijk om te kijken of het leenbedrag overeenkomt met hetgeen is aangevraagd. Valt de leensom bijvoorbeeld hoger uit, dan kan het zijn dat er meteen een overlijdensrisicoverzekering aan is gekoppeld. Dat brengt uiteraard weer extra kosten met zich mee.

Een ander punt dat gecontroleerd dient te worden is het rentepercentage. Let daarbij op of het een vaste rente is of een variabele rente en of bij een vaste rente het percentage gedurende de hele looptijd gelijk blijft. Bij het controleren van de voorwaarden van de lening kan er verder gelet worden op de mogelijkheid om zonder boete extra af te lossen op de lening. Indien er wel een boete volgt bij extra aflossen of vervroegd aflossen, dan kunt u kijken hoe hoog deze boete is. Kijk ook of er andere extra kosten in rekening worden gebracht, bijvoorbeeld bij het betalen van meer rente bij een te late termijnbetaling. Als er verzekeringen gekoppeld zijn aan de lening is het goed om na te gaan welke voordelen dat met zich meebrengt ten opzichte van de kosten.
Lening controleren
Controleer voorwaarden lenen
- Hoogte van het leenbedrag
- Vaste of variabele rente
- Extra of vervroegd aflossen
- Eventuele boetes
- Extra kosten
- Verplichte verzekeringen

Onduidelijke voorwaarden lening

De meeste kredietverstrekkers bieden hun voorwaarden aan in een begrijpelijke taal. Dat is belangrijk om de voorwaarden van een lening te kunnen controleren. Als er onbegrijpelijke of onduidelijke voorwaarden zijn, dan is het namelijk niet mogelijk om de voorwaarden van de lening op juistheid en gevolgen te kunnen controleren. Mocht het zo zijn dat de voorwaarden ondoorzichtig of onduidelijk zijn, dan is het verstandig om met de klantenservice van de kredietverstrekker contact op te nemen. Deze kan wel duidelijkheid verschaffen over de leenvoorwaarden. Overigen hebben de kredietverstrekkers vaak een toelichting op begrippen of een lijst met veelgestelde vragen op de website staan, waar eventueel ook meer duidelijkheid kan worden verkregen. Maar dat zijn wel altijd algemene benaderingen en geen specifieke voorwaarden.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.