Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Hoe werkt dat oversluiten?

Als u een 'oude' lening heeft kan het in sommige gevallen, mits de krediet verstrekker dat toestaat, uit om uw lening over te sluiten. Dit bekend eigenlijk niets meer dan de schuld overdragen naar een ander bedrijf waar u minder rente hoeft te betalen.

Hoe werkt dat oversluiten?

Het oversluiten van een bestaande lening kan meerdere voordelen met zich meebrengen. Door het oversluiten van en lening kunt u zichzelf al snel honderden tot zelfs duizenden euro's op jaarbasis besparen. Het vergelijken van uw eigen lening met andere leningen kost niets en bovendien bieden kredietverstrekkers veelal de mogelijkheid om gratis uw lening tegen meer voordelige voorwaarden over te nemen.

Waar begin ik als ik mijn lening wil oversluiten?

Als u hebt besloten om uw lening over te sluiten, dan is het natuurlijk als eerste verstandig om andere leningen en de voorwaarden daarvan met uw huidige lening te vergelijken. Bij het vergelijken zijn er meerdere aspecten van belang voor het oversluiten van uw lening. U kunt heel eenvoudig meerdere leningen met elkaar vergelijken door verschillende nieuwe offertes voor een kredietaanvraag in te dienen. U kunt vervolgens de rente vergelijken van uw bestaande lening met de nieuwe lening om te bekijken of het oversluiten u voordelen te bieden heeft.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Kredietspotter
Kredietspotter Rente vanaf 4.5%!

Factoren

Lening oversluiten

Niet alleen is het van belang om de rente te vergelijken, maar ook de hoogte van de maandlasten en de lengte van de looptijd kunnen verschillend zijn.

Dat geldt eveneens voor de overige voorwaarden. De reden om te kiezen voor het oversluiten van uw lening is natuurlijk dat het financieel voordeliger wordt en niet nadelig zal uitpakken. Daarom is het van belang alle punten met elkaar te vergelijken.

Huidige leningvoorwaarden

In de voorwaarden van uw bestaande lening staat vermeld of de mogelijkheid bestaat om zonder extra kosten de lening naar een andere kredietverstrekker over te sluiten. Het kan zijn dat er in de voorwaarden staat bepaald, dat er een zogenaamde boeterente betaald moet worden, omdat bij het oversluiten de lening eerder wordt afgelost dan in de voorwaarden is overeengekomen. Als er een hoge boetrente in rekening wordt gebracht is het niet altijd voordelig om uw lening over te sluiten.

Gratis lening oversluiten

Kredietverstrekkers verwelkomen graag nieuwe klanten en bieden dan ook de mogelijkheid om uw bestaande lening naar hen over te sluiten. Het oversluiten naar een nieuwe kredietverstrekker kost dus in feite niets, maar wel brengt de huidige kredietverstrekker vaak een boeterente in rekening. Het is dus alleen lonend om de lening over te sluiten als er financieel voordeel mee wordt behaald.

Jaarlijkse besparing

Een lening gratis oversluiten brengt dus in dat opzicht geen kosten met zich mee. U hebt de mogelijkheid om elk jaar opnieuw te kijken wat de voordeligste mogelijkheid is en of het loont om uw lening nog een keer over te sluiten. Vergelijk dus daarom elk jaar de bestaande lening met leningen van andere kredietverstrekkers, zodat er wellicht jaarlijks een besparing mogelijk is.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.