Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Leenvormen

Als u op zoek bent naar een lening zult u te maken krijgen met een groot scala aan verschillende producten. Naast het persoonlijke krediet en de doorlopende lening zijn er ook producten voor het aankopen van een auto of caravan. Wij hebben elke leningsvorm beschreven zodat het u duidelijk word welk te kiezen.

Overzicht

Hieronder ziet u de diverse leningsvormen. Klik op de afbeelding of op de lees meer knop voor meer informatie.

Persoonlijke lening

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is misschien wel de meest eenvoudige vorm van een lening. Bovendien is het voor consumenten een interessante vorm van lenen door de vele concurrentie. Er wordt gestunt met rentes en er worden cadeaus weggeven bij leningen. Dit kan dan ook omdat u (in tegenstelling tot een doorlopend krediet) altijd een bedrag zult lenen, waarover rente betaald zal moeten worden. Vooraf heeft de kredietverstrekker dus ook een stukje zekerheid van wat hij van u als klant kan verwachten.

U betaalt vaak net iets minder rente dan bij andere vormen van lenen, ook zijn de voorwaarden vaak net iets gunstiger. Dat is dan ook vaak de reden dat er gekozen wordt voor een persoonlijke lening.

Doorlopende lening

Doorlopende lening

Een doorlopend krediet is een bijzondere vorm van een lening. Bij het doorlopend krediet spreekt u met de kredietverstrekker een kredietlimiet af. Dit is het maximale bedrag waarover u kunt beschikken. Ook spreekt u een vast percentage af dat u maandelijks zult betalen aan rente en aflossing. Deze rente is meestal variabel.

Geld lenen met BKR

Geld lenen zonder BKR toetsing

BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Dit bureau houdt van iedereen die krediet heeft afgesloten een dossier bij. Leningen, creditcards, hypotheken, zijn voorbeelden van gegevens die in zo een dossier te vinden zijn. Een kredietverstrekker kan informatie over u opvragen als u een lening aanvraagt. Door een controle van het BKR is de kredietverstrekker zeker dat u niet al te veel leningen hebt lopen, waardoor de kans kleiner wordt dat u ook deze nieuwe lening terug kunt betalen.

Geld lenen met Creditcard

Geld lenen met een CreditCard

Een creditcard, of kredietkaart, kan erg handig zijn. Vooral de brede acceptatie zorgt ervoor dat creditcards van VISA, Mastercard, American Expres en de varianten van uw eigen bank een betaalmiddel zijn waar u op vele plaatsen mee terecht kunt. In principe kunt u het gebruik van een creditcard vergelijken met een doorlopend krediet. De creditcard maatschappij schiet u het geld van een aankoop voor, waarna u het bedrag aan hen terugbetaalt.

Kopen op afbetaling

Lenen door te kopen op afbetaling

Koop op afbetaling kan erg interessant lijken als u aan het winkelen bent. Die nieuwe grote tv, een nieuwe garderobe of een nieuwe laptop: eigenlijk kunt u hem niet betalen maar de winkel biedt de mogelijkheid tot koop op afbetaling! Helaas is deze mogelijkheid niet zo mooi als hij lijkt. Ook koop op afbetaling is een bijzondere vorm van een lening, en een vorm waar de kredietverstrekkers vaak extra geld aan verdienen.

Auto lening

Auto lening

Ook bij deze vorm van lenen spreekt de naam voor zich: het betreft de lening voor een auto. Bijvoorbeeld omdat u een nieuwe auto wilt, maar net niet het benodigde bedrag heeft kunnen sparen. Of u heeft helemaal niet kunnen sparen, maar zit toch dringend om vervoer verlegen, bijvoorbeeld omdat u een nieuwe baan heeft. In zulke gevallen gebeurt het vaak dat een lening wordt afgesloten voor aankoop van een auto. Is dit het geval, dan zijn er diverse manieren waarop u de aanschaf van uw nieuwe auto kunt financieren. De bekendste hiervan is de autolening.

Studentlening

Studenten lening

Het woord zegt het al: een studentenlening is een lening voor studenten. Kort gezegd helpt deze vorm van lenen studenten aan geld. Het zijn in veel gevallen ouders of de IB Groep die geld verstrekken. Studenten die geld nodig hebben tijdens hun studie kunnen gebruik maken van dit zogenaamde studentenkrediet. Omdat de lening feitelijk echt alleen bedoeld is voor studenten, geldt soms de afspraak dat deze lening een jaar na afronding van de studie om wordt gezet in een doorlopend krediet.

Prive lening

Prive lening

Een lening afsluiten rechtstreeks bij een prive persoon. Hiermee maakt u afspraken ter afbetaling, dit kan bijvoorbeeld familie zijn maar ook een commerciele prive aanbieder. Deze manier van geld lenen wordt gezien als een gat in de wet welke dit mogelijk maakt, daardoor kan het zijn dat prive personen grote rentes vragen en bijvoorbeeld lenen aan particulieren welke een BKR registratie hebben.

Groene lening

Groene lening

Een groene lening is onder meer ontwikkeld om het bewustzijn rondom het milieu en duurzaamheid te vergroten. Het groen lenen heeft officieel vorm gekregen in de Regeling Groenprojecten van het ministerie VROM en is in de laatste maanden van het jaar 2010 zelfs vereenvoudigd.

Sociale lening

Sociale lening

Consumenten met een laag inkomen tot 25.000 euro op jaarbasis hebben veelal de mogelijkheid om een sociale lening aan te vragen. Dat kan onder meer bij een van de veertien banken, die aangesloten zijn bij SBN. Deze afkorting staat voor Sociale Banken Nederland.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.