Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Milieuvriendelijke lening

Een groene lening kan uitkomst bieden als u een milieu vriendelijke investering wilt doen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zonnepanelen.

In dit artikel leest u hier meer over.

Milieuvriendelijke lening

Een groene lening is onder meer ontwikkeld om het bewustzijn rondom het milieu en duurzaamheid te vergroten. Het groen lenen heeft officieel vorm gekregen in de Regeling Groenprojecten van het ministerie VROM en is in de laatste maanden van het jaar 2010 zelfs vereenvoudigd.

Hoe werkt een groene lening?

Een groene lening wordt uiteraard heel bewust afgesloten door de consument. Het is mogelijk om voor maximaal tien jaar groen te lenen, waarbij het exacte leenbedrag afhankelijk zal zijn van het doel van de investering. Het zijn reguliere banken die groene leningen financieren vanuit de zogenaamde groenfondsen.

Belastingvoordeel

Groene lening

Als er particulieren zijn, die het geld beleggen in groenfondsen om daarmee een bijdrage te leveren aan het ondersteunen van het milieu kan er van een belastingvoordeel geprofiteerd worden. De overheid verstrekt namelijk een belastingvoordeel van de overheid als stimulans.

Beperkt aantal projecten

Tot op heden is er nog altijd sprake van een beperkt aantal projecten, waarvoor een groene lening aangevraagd kan worden. Ook zal de huiseigenaar of de woningcorporatie waarvan een woning wordt gehuurd aan specifieke eisen moeten voldoen ten aanzien van de duurzaamheid om van het ministerie van VROM een groenverklaring te kunnen ontvangen.

Investeren

Met dank aan groene leningen kunnen corporaties zich wel voor energiebesparing en duurzaamheid inzetten. Het wordt hen namelijk mogelijk gemaakt goedkoop te lenen voor oude woningen en voor nieuwbouwhuizen. Verder kan het ook aantrekkelijk zijn om een groene lening aan te vragen voor het herbestemmen van kantoorgebouwen.

Energie Investeringsaftrek en groene lening

Met behulp van een groene lening wordt het mogelijk gemaakt om te investeren in duurzame en energiebesparende projecten. In vergelijking met de Energie Investeringsaftrek wordt er bij groen geld lenen vooraf al meer van het voordeel geprofiteerd.

Voordelen groene lening

De Energie Investeringsaftrek zal namelijk pas voordelen bieden nadat het betreffende project afgerond zal zijn. De corporatie zal in dat geval door het benutten van de aftrek minder vennootschapsbelasting hoeven te betalen over de gedane investering met betrekking tot energiebesparende duurzame projecten.

Groen lenen bij Freo

Een groene lening kan voordelig worden afgesloten bij de kredietverstrekker Freo, die in 2009 en in 2010 tot de beste kredietverstrekker is uitgeroepen. De groene lening wordt aangeboden onder de noemer EcoLening.

Scherp rentetarief

De groene lening van Freo wordt met een scherp rentetarief aangeboden. Dat betekent dus dat het een voordeling lening betreft.

Leenvarianten

Er worden door de kredietverstrekker Freo twee verschillende goedkope groene geldleningen aangeboden, namelijk de EcoLening Extra en de EcoLening Premium. De laatstgenoemde lening biedt een voordeel voor dakisolatie en voor energiebesparende vloerisolatie. De Extra variant biedt weer voordelen als er gekozen wordt voor energiebesparing met betrekking tot het installeren van zonnepanelen of een zonneboiler.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.