Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Tips

U goed inlezen als u een online een lening uitzoekt is natuurlijk nooit verkeerd! Op deze pagina ziet u 10 handige tips welke het uitzoeken van een lening iets makkelijker kunnen maken.

Zoekt u een overzicht van onze wekelijkse tips? Klik dan hier!

Tips

Het lijkt er soms op dat geld lenen altijd slecht is en veel kosten met zich meebrengt. Dat is niet altijd waar. Een voordelige lening die gebruikt wordt voor een bepaalde bestemming kan juist een enorme tijd plezier opleveren. Op de juiste wijze geld gaan lenen is vrij eenvoudig. Het is dan ook opmerkelijk dat er enorm veel consumenten problemen krijgen met het afbetalen van een lening. Om dat te voorkomen kunnen de onderstaande adviezen over het verstandig geld lenen ter harte worden genomen.

1. Geld lenen is alleen verstandig als het noodzakelijk is of rendabel kan zijn

Het lenen van geld kost rente en die rente zal dus betaald moeten worden uit inkomsten door bijvoorbeeld te werken. Elke dag dat er gewerkt wordt, zal er dus voor een deel worden gewerkt om de lening te kunnen terug betalen. Het kan jaren duren voordat de lening is afgelost. Na afloop van de looptijd, zal men verschrikt opkijken als alle kosten bij elkaar worden opgeteld. Dan pas komt de realisatie waar het geld ook voor gebruikt had kunnen worden. Het is dan ook aan te bevelen om alleen geld te lenen als er echt geen andere mogelijkheid is of wanneer de lening als investering wordt gebruikt om geld mee te genereren.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Kredietspotter
Kredietspotter Rente vanaf 4.5%!

Lenen vergelijken

2. Vergelijk de tarieven van rente

Het vergelijken van de rentetarieven is met internet binnen handbereik zeer eenvoudig. Er hoeft alleen maar 'geld lenen' te worden getypt in het zoekvak van een van de zoekmachines en er komt een waslijst van sites naar voren, waar de rentetarieven met elkaar vergeleken kunnen worden. Kijk goed uit met aanbiedingen van rente, die alleen van toepassing zijn op de eerste paar maanden en let dus op de rentetarieven voor de hele looptijd. 3. Let op bij vergelijkingssites.

Er is een enorm aanbod van websites waar rentetarieven voor een lening met elkaar vergeleken kunnen worden. Op een groot gedeelte van de websites wordt gedaan alsof het een onafhankelijk advies betreft, maar niets is minder waar. Deze sites kunnen zomaar dochterbedrijven zijn welke lijden tot de zelfde kredietverstrekker. Vergelijk dus goed de diverse aanbieders en vraag veel vrijblijvende offertes aan voordat u werkelijk een lening afsluit.

4. Lange en vaste rente heeft de voorkeur

Geld lenen wordt gedaan bij gebrek aan geld. Lenen brengt dan ook altijd een risico met zich mee, want wie niet kan sparen, zou opeens wel kunnen lenen? Het risico van geld lenen kan in elk geval beperkt worden door te kiezen voor een lange vaste rente en niet voor een korte variabele rente. De rente fluctueert dagelijks en met een korte variabele rente bestaat de kans op een forse rentestijging. Bij een vaste lange rente heeft men zekerheid over de te betalen bedragen.

5. Tussenpersonen ontvangen provisie

Banken en verzekeraars maken gebruik van tussenpersonen, die consumenten vaak laten geloven dat zij speciale aanbiedingen hebben met lage tarieven, zodat de consument het beste via hen een lening kan afsluiten. Uiteraard is dit niet altijd waar. Tussenpersonen werken vaak op provisiebasis en ontvangen dus geld als er via hen een lening wordt afgesloten. Die kosten worden deels uit uw eigen portemonnee gehaald, zodat het niet altijd voordelig is om via een tussenpersoon een lening af te sluiten. Bovendien kan een bank een lagere rente bieden als er geen tussenpersonen zijn die ook betaald moeten worden. Daarnaast geeft een tussenpersoon vaak het advies, waar zelf het meest aan verdiend kan worden.

6. Geen geld lenen van familie of vrienden

Het is natuurlijk wel erg goedkoop om geld te lenen van familie of vrienden, maar dit wordt niet aangeraden. Problemen met terugbetaling leiden onherroepelijk tot irritaties die de band niet ten goede komen. Geld lenen moet als een zakelijke overeenkomst worden beschouwd en dat kan dan ook het beste worden gedaan bij een zakelijke dienstverlener zoals een bank.

Onderhandelen geld lenen

7. Onderhandelen over de rente

Het lijkt misschien vreemd, maar toch is het ook mogelijk om bij banken te onderhandelen over het rentetarief. Zeker als er in een periode minder leningen worden afgesloten en de bank toch graag de leningen kwijt wil aan consumenten. Een rentekorting van bijvoorbeeld 0,5 procent kan enorm veel geld besparen op jaarbasis. Om een korting op de rente vragen kan natuurlijk altijd.

8. Lees de voorwaarden zorgvuldig

Een lening lijkt een eenvoudig financieel product, maar de voorwaarden kunnen erg ingewikkeld zijn om te begrijpen. Het principe is simpel. Voor het een lening van de bank, wordt een vergoeding betaald in de vorm van rente en de schuld moet met de rente binnen een bepaalde tijd terugbetaald zijn. Niets meer en niets minder. Het zorgvuldig doornemen van de voorwaarden is zeker aan te raden en als de voorwaarden niet begrepen worden, vraag dan altijd om uitleg net zolang totdat het duidelijk is.

9. Lening oversluiten kan goedkoper zijn

Voor een lening moet vaak meerdere jaren betaald worden. Het kan dan ook voorkomen dat de lening tegen een hoog rentetarief is afgesloten en de actuele rente inmiddels sterk is gedaald. In dat geval kan het eventueel voordelig zijn om de lening over te sluiten tegen een lagere rente. Het is dan wel zinvol om te onderzoeken of deze optie geld oplevert. Een lening oversluiten kan namelijk ook een boete tot gevolg hebben.

10. Sluit nooit leningen af om daarmee een ander lening te betalen, want dat is vragen om problemen.

11. Het wordt ingewikkeld om geld te lenen als er een registratie bij het Bureau Krediet Registratie bekend is.

Iedereen met een lening staat bij het BKR geregistreerd, maar wie problemen heeft met het terugbetalen van een lening krijgt een negatieve codering. Het BKR houdt deze achterstanden van betalingen bij net als het overzicht van uitstaande leningen van personen. Dat wordt gedaan om kredietinstellingen te laten controleren of er op een verantwoorde wijze geld kan worden uitgeleend in bijvoorbeeld de vorm van een persoonlijke lening, hypotheek of creditcard.

Vaak is er dan ook een gegronde reden voor een negatieve bkr codering en is het juist verstandig van de kredietinstellingen om geen nieuwe leningen meer te verstrekken. Er is dan blijkbaar al meer geld uitgeleend, dan iemand financieel kan dragen. Indien er geen lening afgesloten kan worden, omdat er sprake is van een negatieve bkr codering, dan zal er op een andere wijze naar geld moeten worden gezocht. Een mogelijkheid is om een extra baantje te nemen of een krantenwijk om zo wat extra geld te gaan verdienen. Belangrijk is wel om eerst de bestaande schulden af te lossen voordat er een nieuwe lening wordt afgesloten.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.