Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Vrijblijvende offertes

Als je op zoek bent naar een lening dan kun je bij veel geldverstrekkers terecht. De meest bekende verstrekkers zijn banken, en daarnaast zijn er nog andere kredietpartijen waar je een offerte kunt aanvragen. Deze offerte beschrijft het prijsvoorstel inclusief de voorwaarden die de kredietverstrekker hieraan koppelt.

De meeste mensen kiezen er vooraf aan een lening voor om bij meerdere kredietverstrekkers een offerte aan te vragen. Dit heeft voornamelijk als doel dat er een goede vergelijking kan worden opgesteld. Maar hoe kun je nu snel meerdere offertes ontvangen, en wat moet je doen als je dit wilt vergelijken? Je leest het in dit artikel.

Aanbieder Rente v.a. Beoordeling Informatie Offerte aanvraag
Kredietspotter 4.5%
Beoordeling Kredietspotter
Goed beoordeeld
Meer info Offerte aanvragen

Hoe vraag ik vrijblijvende offertes aan?

Vrijwel iedere geld- en kredietverstrekker biedt de mogelijkheid om vooraf een offerte aan te vragen. Het is dus erg gemakkelijk om in relatief korte tijd aan meerdere offertes te komen. Je kunt hiervoor een bezoek aan het kantoor van de kredietverstrekker brengen, en in het geval van een bank kun je naar een filiaal in de buurt. Tijdens het gesprek met de kredietverstrekker wordt jouw volledige financiële situatie bekeken en besproken. Zo krijgt de kredietverstrekker een duidelijk beeld van jouw situatie en kan deze hier de juiste lening aan koppelen.

Een tweede mogelijkheid is om de kredietoffertes via internet aan te vragen. Een groot aantal kredietverstrekkers is ook online bereikbaar. Je vult online alle informatie over jouw financiële situatie in. De kredietverstrekker zal dan direct met een voorstel komen en ook via post of e-mail een offerte sturen. Doordat de offerteaanvraag online aanzienlijk minder lang duurt dan een gesprek met een kredietadviseur, is dit een goede manier om aan meerdere offertes te komen.

Hoe kan ik de offertes goed vergelijken?

Een kredietofferte bevat veel informatie over de inhoud en omvang van de lening. Er wordt onder andere in genoemd hoeveel jij bij de kredietverstrekker gaat lenen, welke betalingstermijnen hier aan vast hangen, wat de looptijd van de lening is en welke voorwaarden er bij deze lening gelden. Het is aan de kredietverstrekker om al deze informatie te verstrekken, en vanuit de Nederlandse wet is het vereist dat zij hier open en duidelijk over zijn.

Administratieve voorwaarden

Je kunt de kredietoffertes op basis van bovenstaande punten vergelijken. Let erop welke voorwaarden er zijn opgesteld met betrekking tot de looptijd, de aflossing en de totale lening. Een korte looptijd is fijn, maar hier staat tegenover dat je maandelijks meer moet aflossen. Een lange looptijd is daarom over het algemeen beter, tenzij er hoge maandelijkse afloskosten worden gerekend.

Financiële voorwaarden

Wat betreft financiële aspecten is het belangrijk om op de volgende punten te letten, en de kredietoffertes op basis van deze punten met elkaar te vergelijken:

- De hoogte van de kredietrente

- Jaarlijkse administratiekosten

- Afsluitkosten van het krediet

- Kosten per aflossing

Een kredietverstrekker met een rente van 6% is aantrekkelijker dan een kredietverstrekker met een rente van 7%. Maar dit lagere krediet kan verderop in de offerte worden gecompenseerd door hoge administratie-, aflossings-, en afsluitkosten te rekenen. Vraag de kredietverstrekker daarom altijd om het totale bedrag dat jij over de gehele looptijd voor deze lening zou betalen op de offerte aan te geven.

Bekijk daarbij welke kosten de kredietverstrekker rekent op het moment dat jij een maand te laat aflost. Het kan voorkomen dat er hoge kosten worden gerekend voor late betalingen, waardoor de lening aanzienlijk duurder wordt.

Wat heeft invloed op de kredietofferte?

Er zijn een aantal punten die invloed hebben op de offerte die jij van de kredietverstrekker ontvangt. Over het algemeen bekijkt een kredietverstrekker jouw financiële situatie en wordt op basis daarvan bepaald wat voor bedrag jij kunt lenen, wat de looptijd van de lening wordt en welke maandelijkse aflossing jij moet doen.

Jouw huidige inkomen en de garantie op jouw baan hebben hier een grote invloed op, samen met het besteedbaar inkomen dat jij per maand hebt. Een kredietverstrekker zal alleen een bedrag verstrekken wanneer zij zeker zijn dat jij deze maandelijks kunt aflossen. Op het moment dat jij maandelijks €200 overhoudt zal de verstrekker geen lening verstrekken waarbij de aflossing op €400 per maand ligt.

Een spaarrekening kan ook invloed op de kredietofferte hebben. Als jij de kredietverstrekker kunt aantonen dat er voldoende kapitaal is om de lening de komende maanden af te lossen, is de kans groter dat zij het krediet verstrekken. Hierbij wordt nog steeds met bovenstaande punten rekening gehouden, en de extra zekerheid zal een goede toevoeging hierop zijn.

Vraag voldoende kredietoffertes aan

Wil jij binnenkort een lening afsluiten en ben jij op dit moment nog op zoek naar de beste kredietverstrekker? Dan loont het om meerdere kredietoffertes aan te vragen. Met meerdere offertes wordt het erg gemakkelijk om de beste kredietverstrekker te vinden, waarbij jij zo min mogelijk betaalt en ook de beste voorwaarden hebt.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.