Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen op basis van duur huren

Geld lenen op basis van duur huren

Er zijn huurders die elke maand een hoog huurbedrag moeten betalen, maar niet in staat zijn om een huis te kopen op basis van die huur. Daar komt nu veranderingen in met het geld lenen op basis van duur huren. Op deze wijze is het mogelijk om huurders die veel huur betalen een hypotheek te verstrekken die daarbij aansluit. Hierdoor zijn de huurders wel in staat om een dure woning te kopen. BLG Wonen is de eerste hypotheekverstrekker die deze mogelijkheid wil bieden op basis van duur huren. Dat maakt het mogelijk om mocht een inkomen niet kredietwaardig genoeg zijn toch geld te lenen voor een woning. Het bewijs is er immers dat de hoge huurlasten iedere maand wel op te brengen zijn.

Duurhuurders zien vaak geen mogelijkheid om een woning met hoge maandlasten te kopen. Nu komt BLG Wonen dus met een nieuw concept om de doorgang vanuit de vrije huursector vrij te maken voor de duurhuurders. Dat komt het vermogen van de duurhuurders ten goede die nu nog elke maand huur betalen en straks iedere maand vermogen opbouwen. Er zijn ongeveer een miljoen huurders die zoveel huur betalen dat er weinig te sparen valt. Die missen dus de mogelijkheid om vermogen op te bouwen via een eigen woning. Er komt overigens voor een eventuele landelijke invoering eerst een proef met veertig duurhuurders. Tijdens de proef kijkt men naar de mogelijkheid om aan de hand van een huurverklaring een hypotheek te verstrekker aan de duurhuurders. Het is dus even afwachten hoe een en ander zich ontwikkelt.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.