Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Onderhandse lening

Uiteraard kunt u niet enkel bij een krediet instantie of bank geld lenen. U kunt bij een privaat geld bedrijf geld lenen (investering) of lenen van familie of vrienden. Het is verstandig om hier vooraf een duidelijk contract op te stellen.

In dit artikel hier meer over.

Onderhandse lening

Er zijn nog tal van gaten in de wetgeving, die de mogelijkheid bieden om nog ergens geld te lenen ook als is er sprake van een extreme schuldensituatie en een bkr codering. Het lenen bij een prive persoon is niet altijd goedkoper. Vraag daarom altijd bij commerciele bedrijven een gratis offerte aan om te kijken of dit niet goedkoper kan.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Kredietspotter
Kredietspotter Rente vanaf 4.5%!

Onderhandse lening Nog dieper in de schulden komen door extra geld te lenen is meestal geen goed idee. Ook als het gaat om een lening bij een prive persoon of andere kredietverstrekker is het niet raadzaam om nog meer leningen aan te gaan. Het is dan immers niet mogelijk om aan de aflossingen te voldoen, waardoor een nog dieper financieel gat ontstaat.

Het is wel raadzaam om bij een grote schuldenlast hulp te zoeken door bijvoorbeeld contact op te nemen bij een schuldbemiddelaar of het probleem voor te leggen aan uw bank.

Het verleden achtervolgt u

Als het niet meer mogelijk is om bij de bank geld te lenen dan kunt u een prive lening afsluiten. Indien de bank geen geld weer meer lenen dan kan dat komen door het verleden, waarin er bij het bkr een codering is ontstaan. Het BKR in Tiel registreert namelijk leningen, maar ook problemen bij het terugbetalen van een lening. Zelfs als u nu een topinkomen heeft, kan het bkr verleden u blijven achtervolgen.

Ook als u zelf geen schulden heeft gemaakt, maar bijvoorbeeld uw ex-partner, kan dat een belemmering zijn voor een bank om geld te verstrekken in de vorm van een lening. In een dergelijke situatie is het mogelijk om prive bij iemand geld te lenen of via een private kredietverstrekker, die de mogelijkheid biedt om geld te lenen zonder dat er een bkr toetsing aan vooraf zal gaan. Dat wordt ook wel lenen met bkr genoemd.

Ook een privaat kredietbedrijf wil het uitgeleende geld natuurlijk terug zien en zal daarvoor dan ook voorwaarden opstellen.

Een prive lening wordt ook wel een onderhandse lening genoemd, echter zitten er wel verschillen in. Dat is een krediet dat niet bij een bank wordt afgesloten, maar bijvoorbeeld via een familielid of vriend, waarbij de partijen zelf de voorwaarden kunnen vaststellen.

Wat is precies een onderhandse lening?

Een onderhandse lening is een vorm van krediet, die dus niet bij een bank wordt afgesloten en meerdere voordelen biedt. Er kan bijvoorbeeld een langere looptijd worden afgesproken, maar ook de rente kan lager uitvallen of helemaal niet van toepassing verklaard worden.

Voorwaarden

De voorwaarden kunnen door de twee partijen bij een onderhandse lening zelf overeengekomen worden. Het is dus een bijzonder flexibele manier van geld lenen met als voordeel dat het geld zelfs meteen beschikbaar kan worden gesteld.

Notaris

Het is niet nodig om de voorwaarden van een onderhandse lening vast te laten leggen bij de notaris. Een woning kan gekocht worden met een onderhandse lening, maar ook voor de financiering van een auto is een onderhands lening een prima alternatief.

Tips

Het is wel belangrijk om bij een onderhandse lening de voorwaarden op papier te zetten en te voorzien van een handtekening van beide partijen. Dat kan eventuele problemen namelijk voorkomen.

Fiscaal voordeel

Ook bij een onderhandse lening kan er fiscaal voordeel behaald worden net zoals dat bij reguliere leningen het geval is, maar dan moet er uiteraard wel aan de daaraan gestelde voorwaarden worden voldaan.

Rente

Er kan een lage rente afgesproken worden tussen beide partijen. De rente zal bij een onderhandse lening vrijwel altijd lager zijn dan de bank in rekening zou hebben gebracht.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.