Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Lenen met uw creditcard

Een creditcard is naast rood staan de meest gebruikte manier van geld lenen. Met een creditcard betaald u gemakkelijk gespreid terug waarbij de rente relatief laag is in vergelijking met rood staan op uw bankrekening.

Een creditcard kan ook gebruikt worden zonder gespreid terug betalen, dan worden de gehele bedragen eenmaal per maand afgechreven. In dit artikel meer informatie over creditcard lenen.

Lenen met uw creditcard

Een creditcard, of kredietkaart, kan erg handig zijn. Vooral de brede acceptatie zorgt ervoor dat creditcards van VISA, Mastercard, American Expres en de varianten van uw eigen bank een betaalmiddel zijn waar u op vele plaatsen mee terecht kunt. In principe kunt u het gebruik van een creditcard vergelijken met een doorlopend krediet. De creditcard maatschappij schiet u het geld van een aankoop voor, waarna u het bedrag aan hen terugbetaalt.

Creditcard lenenDe manier waarop u bedragen terugbetaalt verschilt. Heeft u een creditcard van uw bank bijvoorbeeld, dan zal deze meestal het door u uitgegeven maandbedrag aan het begin van de volgende maand in 1 keer proberen te incasseren.

Andere creditcard maatschappijen bieden de mogelijkheid om maandelijks een deel van het bedrag af te lossen. Bij sommige creditcard maatschappijen bent u zelfs niet verplicht om maandelijks iets af te lossen. U betaalt uiteraard altijd wel rente, en die blijft oplopen als u uw creditcard lening niet aflost.

Voordeel van een creditcard

Om het gebruik van creditcards voor u aantrekkelijk te maken, wordt er wel eens gestunt met de voorwaarden. Lees deze dus goed door bij het maken van uw keuze voor een bepaalde creditcard. Zo worden door sommige creditcard maatschappijen uw aankopen automatisch gedurende een bepaalde tijd verzekerd na aanschaf. Dit kan heel aantrekkelijk zijn.

Rood staan is duur

Een andere mogelijkheid als u tijdelijk iets meer wilt uitgeven dan u heeft is simpelweg rood staan bij uw bank. Dit houdt simpelweg in dat u een negatief banksaldo hebt en de bank dus geld bent verschuldigd. Het is standaard meestal niet zo'n probleem om een klein bedrag rood te staan bij uw bank, maar als u hierover afspraken maakt met uw bank is het vaak ook mogelijk om grote bedragen rood te staan. Dit is echter erg duur.

Ondanks dat het een enorm gemakkelijke manier is om geld te lenen, is rood staan bij uw bank ontzettend duur. De rente die banken rekenen voor rood staan zijn namelijk vrijwel altijd erg hoog. Het is dan ook bijna altijd beter om een andere soort lening af te sluiten, zoals een persoonlijke lening. Het nadeel is dat het iets meer administratie geeft dan rood staan (zo krijgt u er vaak een nieuwe bankpas bij), maar aan de andere kant is rood staan weer een stuk duurder dan een persoonlijk krediet.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.