Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Sociale lening

Als u een laag inkomen heeft en extra geld nodig hebt voor levensonderhoud kunt u in sommige gevallen bij de SVN een sociale lening afsluiten. Deze lening heeft een lage rente maar wel strenge voorwaarden.

In dit artikel leest u er meer over.

Sociale lening

Consumenten met een laag inkomen tot 25.000 euro op jaarbasis hebben veelal de mogelijkheid om een sociale lening aan te vragen. Dat kan onder meer bij een van de veertien banken, die aangesloten zijn bij SBN. Deze afkorting staat voor Sociale Banken Nederland.

Sociale Banken Nederland

Sociale lening

Een sociale lening kan als een van de goedkoopste leningen worden aangemerkt en is speciaal bestemd voor de consumenten met een laag inkomen. De banken en andere commerciele kredietverstrekkers zijn vaak minder happig op consumenten met een laag inkomen, die een lening willen afsluiten. Deze groep consumenten kan dus wel prima in aanmerking komen voor een sociale lening bij een van de zogenoemde sociale banken in Nederland.

Doel van de lening

Bij het aanvragen van een sociale lening wordt er wel gekeken naar het doel van de lening. Het is namelijk niet de bedoeling om bijvoorbeeld een sociale lening af te sluiten om van het geld daarna een vakantie naar het buitenland te boeken. Het doel van de lening kan bijvoorbeeld zijn de aankoop van een woning of van duurzame goederen, die voor de consument van groot belang zijn.

Goedkoop lenen

Door goedkoop lenen mogelijk te maken voor de huishoudens met een lager inkomen kunnen noodzakelijke goederen, zoals huishoudelijke apparatuur als een wasmachine worden aangeschaft. Bij het afsluiten van een sociale lening wordt er inzicht geboden in de looptijd, rente en aflossing, zodat elke consument een duidelijk beeld krijgt van het financiele plaatje.

SBN is een organisatie waar veertien sociale banken bij zijn aangesloten, die bereid zijn om tegen een voordelig tarief een lening te verstrekken aan de consument met een laag inkomen. De term sociale lening wordt gebruikt om de het idee achter dit krediet te versterken, zoals solidariteit en sociale betrokkenheid.

Laag rentepercentage

Lage inkomens kunnen het budget aanvullen met behulp van een sociale lening om zo meer bestedingsruimte te creeren voor de aanschaf van belangrijke goederen. Met het aanbieden van een sociale lening met een lage rente wordt natuurlijk ook voorkomen dat consumenten leningen met een hoge rente moeten afsluiten, waardoor financiele problemen eerder voorkomen.

Vragen?

Als u meer informatie wenst over een sociale SBN lening of graag ondersteuning wilt bij het beheer van uw budget, dan kunt u bij een van de sociale banken terecht om een professioneel advies te krijgen.

Sociale lening voor alleenstaande

Ook een alleenstaande heeft de mogelijkheid om een sociale lening aan te vragen, maar op basis van een inkomen kan er een beperkter bedrag geleend worden. De voorwaarden van een sociale lening voor een alleenstaande verschillen weinig ten aanzien van de sociale leningen voor twee partners.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.