Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen auto

Wilt u een auto kopen met een lening? Dat kan tegenwoordig op diverse manieren. Daar waar het vroeger enkel via de bank kon, kunt u nu bij vrijwel alle auto dealers een lening afsluiten voor de betreffende auto.

In dit artikel leest u hier meer over.

Geld lenen auto

Ook bij deze vorm van lenen spreekt de naam voor zich: het betreft de lening voor een auto. Bijvoorbeeld omdat u een nieuwe auto wilt, maar net niet het benodigde bedrag heeft kunnen sparen. Of u heeft helemaal niet kunnen sparen, maar zit toch dringend om vervoer verlegen, bijvoorbeeld omdat u een nieuwe baan heeft. Geld lenen autoIn zulke gevallen gebeurt het vaak dat een lening wordt afgesloten voor aankoop van een auto. Is dit het geval, dan zijn er diverse manieren waarop u de aanschaf van uw nieuwe auto kunt financieren. De bekendste hiervan is de autolening.

Een autolening is in de meeste gevallen niets anders dan een doorlopend krediet. Het kan echter zijn dat de voorwaarden van een autolening, ook wel autofinanciering genoemd, gunstiger zijn dan die van een gewoon doorlopend krediet. In zo'n geval kan het dus toch interessant zijn om de auto middels een autolening te financieren.

Wanneer een autolening?

Het zal niet vaak voorkomen dat iemand een autolening afsluit om een nieuwe sportwagen te financieren. Het financieren van een auto gebeurt vaak om serieuze redenen: een nieuwe baan waarvoor verder gereisd moet worden, of de veiligheid van het gezin dat vaak en lang moet reizen. In zulke gevallen komen autoleningen vaak voor. Bovendien worden er vaak acties georganiseerd rondom autofinancieringen. Wilt u dus een lening afsluiten om een auto te kunnen kopen, dan is het zeker de moeite waard om een autolening te overwegen.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Kredietspotter
Kredietspotter Rente vanaf 4.5%!

Voor- en nadelen

Een belangrijk voordeel is dat het rentetarief gunstig is, vaak net zo duur als een doorlopend krediet. In sommige gevallen kan de rente zelfs lager zijn, omdat er door autodealers of autofabrikanten acties worden georganiseerd. Toch kan het zijn dat de autoverkoper zelf nog een financiering of betalingsregeling aanbiedt, die aantrekkelijker is dan een autolening. Zo is uitgestelde betaling van een jaar soms mogelijk, waardoor u een jaar lang kunt sparen om hiermee uw auto geheel of gedeeltelijk te kunnen betalen. Het is dan ook de moeite waard om deze mogelijkheid te onderzoeken voor u overgaat tot aankoop van een nieuwe auto.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.