Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Achteraf betalen

Kopen of afbetaling kan tegenwoordig vrijwel overal. Bedrijven spelen er handig op in om u meubels, elektronica of andere goederen te verkopen. U betaald elke maand voor een bepaalde looptijd een bedrag en daarmee uiteindelijk het product wat u hebt gekocht.

Echter, kopen op afbetaling is erg duur. In dit artikel meer hierover.

Achteraf betalen

Koop op afbetaling kan erg interessant lijken als u aan het winkelen bent. Die nieuwe grote tv, een nieuwe garderobe of een nieuwe laptop. Eigenlijk kunt u hem niet betalen maar de winkel biedt de mogelijkheid tot koop op afbetaling! Helaas is deze mogelijkheid niet zo mooi als hij lijkt. Ook koop op afbetaling is een bijzondere vorm van een lening en een vorm waar de kredietverstrekkers vaak extra geld aan verdienen.

Kopen op afbetaling In sommige gevallen is het de winkel zelf die als kredietverstrekker optreedt. Het komt echter ook voor dat een bestaande kredietverstrekker wordt gebruikt om koop op afbetaling aan te bieden. In dat geval betaalt de kredietverstrekker het bedrag van uw aankoop aan de winkelier en krijgt het bedrag vervolgens in een vastgesteld aantal termijnen van u terug.

In Nederland hoeft een koop op afbetaling niet schriftelijk te worden vastgelegd, in tegenstelling tot de meeste vormen van leningen. In België is het wel wettelijk verplicht om een koop op afbetaling schriftelijk vast te leggen. Bovendien moet daar 15 procent van het aankoopbedrag contant worden voldaan op het moment van aankoop.

De allerhoogste rente!

Natuurlijk wilt u graag een nieuwe grote tv of een nieuwe garderobe. Winkeliers en kredietverstrekkers weten dit ook. Daarom lijkt het vaak zo interessant om het product nu al te kunnen kopen en het in delen te kunnen betalen. Er wordt echter vaak meer geld verdiend aan een koop op afbetaling dan aan een gewone lening. Dit houdt in dat de rente die u betaalt bij het kopen op afbetaling in de meeste gevallen hoger ligt dan bij andere vormen van geld lenen.

Ook voor deze lening geldt namelijk dat u geen onderpand heeft. U wordt direct eigenaar van het product dat u koopt en zonder onderpand is er een risico dat de winkelier met lege handen achterblijft als u de rekening niet kunt terugbetalen. Om die reden wordt vaak een extra hoge rente gerekend. Het belangrijkste voordeel van kopen op afbetaling is dan ook dat u direct over het product kunt beschikken, terwijl u er eigenlijk op dit moment wellicht geen geld voor heeft. U bent echter in vrijwel alle gevallen beter uit met een andere vorm van lening, zoals een persoonlijke lening of doorlopend krediet.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.