Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Overstappen is nu bijzonder voordelig

De gemiddelde rente voor leningen ligt op dit moment aanzienlijk lager dan enkele jaren geleden. De kans is groot dat je op dit moment meer rente voor de huidige lening betaalt dan je nu zou betalen. Gelukkig biedt dit allerlei interessante mogelijkheden om de komende jaren te profiteren van de lage rente.

Want met een lage rente wordt overstappen een stuk aantrekkelijker. In dit artikel behandelen wij daarom de voordelen die de huidige lage rente heeft voor bestaande leningen.<

Overstappen is nu bijzonder voordelig

Het is in Nederland mogelijk om een lening over te zetten naar een nieuwe verstrekker. Je betaalt een bedrag om de lening bij de huidige kredietverstrekker over te dragen naar de andere kredietverstrekker. Omdat de rente op dit moment erg laag staat kan dit bedrag al in korte tijd worden terugverdiend.

De lagere rente bij de andere kredietverstrekker helpt om de komende jaren meer geld over te houden. Het gebruikelijke aflossingsbedrag verdwijnt en maakt plaats voor een lager bedrag. Je kunt hiermee op maandbasis al snel enkele tientallen en soms zelfs honderden euro's besparen. Op jaarbasis ligt het verschil vaak zelfs op duizenden euro's.

Om over te stappen moet je eerst uitzoeken hoe hoog jouw huidige rente is en welke kredietverstrekkers een meer aantrekkelijke rente rekenen. Zo kun je met zekerheid vaststellen dat het interessant is om over te stappen. De rente moet vaak enkele procenten lager liggen voordat het rendabel is om over te stappen. Zet het voordeel daarom tegenover de kosten om over te stappen: zo voorkom je dat je een verkeerde lening afsluit.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Kredietspotter
Kredietspotter Rente vanaf 4.5%!

Geld lenen is nu een stuk goedkoper

Op het moment dat jij jouw lening hebt afgesloten lag de rente ongetwijfeld hoger. Maar door de flinke daling van de afgelopen jaren is lenen een stuk aantrekkelijker. De kans is ook groot dat de rente binnen korte tijd weer stijgt. Geld lenen is op dit moment zeer goedkoop, maar het is mogelijk dat deze situatie binnen korte tijd flink verandert.

Als je de huidige rentetarieven vergelijkt met het rentepercentage van jouw huidige lening dan bemerk je al snel een verschil. Dit verschil kan oplopen tot maar liefst 3% op jaarbasis. Dit heeft een aanzienlijke invloed op het bedrag dat je uiteindelijk aan rente betaalt. Je betaalt dankzij de lagere rente minder dan nodig is en pakt zo een mooi extra bedrag op jaarbasis.

Wanneer loont overstappen echt?

Je wilt zeker zijn dat je overstapt en ook echt voordeel behaalt. Om de lening over te zetten naar een andere kredietverstrekker moet je deze vaak verplicht afkopen bij de huidige verstrekker. Hier gaan aanzienlijke kosten mee gepaard. De hoogte van deze kosten zijn afhankelijk van de loopduur van de huidige lening en het afkoopbedrag dat in het contract is vastgelegd.

Let daarom altijd goed op of overstappen naar een andere kredietverstrekker inderdaad zal lonen. De kans bestaat dat overstappen juist leidt tot hogere kosten wanneer je een hoge afkoopsom moet betalen. Het afkopen van de lening kan bij sommige kredietverstrekkers oplopen tot enkele duizenden euro's, maar als je tot aan het eind van de loopduur van de lening geen hoger bedrag zult besparen dan loont overstappen vanzelfsprekend niet.

Bereken daarom vooraf altijd of overstappen inderdaad interessant is en welk voordeel het tot aan het eind van de loopduur van de lening kan opleveren.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.