Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Tips voor een lage hypotheekrente

Als u een hypotheek afsluit wilt u er altijd zeker van zijn dat u niet teveel betaalt. Een half procent verschil in rente kan al een groot verschil maken op de totaalkosten van uw hypotheek. Omdat het gemiddelde contract een looptijd van 30 jaar heeft is het prettig als u het percentage zo laag mogelijk kunt houden. Zo bespaart u zowel op korte als lange termijn veel geld en kunt u meer sparen of maandelijks meer geld uitgeven.

Om zeker te zijn dat u nooit teveel betaalt is het belangrijk dat u op de hoogte van het rentepercentage let. De lage hypotheekrente die u bij bepaalde banken en kredietverstrekkers krijgt helpen u om veel minder kosten te maken. De hoogte van deze rente kan sterk verschillen tussen deze verstrekkers, waar u bij de ene bank enkele procenten betaalt kunt u bij andere banken al snel 2 tot 3 procent meer betalen.

Tips voor een lage hypotheekrente

Er zijn bepaalde factoren die grote invloed hebben op de hoogte van uw hypotheekrente. Hieronder vindt u enkele tips die u zullen helpen het rentepercentage te verlagen.

Hoe meer u inlegt hoe lager de rente

Als u zelf een groot bedrag inlegt bij de aanschaf van het vastgoed dan zal de rente aanzienlijk lager uitvallen. Het is niet zeldzaam dat kredietverstrekkers een grote korting op het hypotheekbedrag bieden wanneer de klant zelf een groot bedrag investeert. Deze investering toont aan dat de klant er zeker van is dat deze het huis wil kopen en dat de kans dus klein is dat de bank er negatieve financiële gevolgen aan overhoudt. Het is daarom altijd raadzaam om zelf een zo hoog mogelijk bedrag in te leggen omdat dit u veel voordeel zal opleveren.

Kies voor een NHG-hypotheek

Wanneer u een hypotheek met NHG afsluit krijgt u bij de meeste banken en kredietverstrekkers een mooie korting op de rente. Dit komt voort uit het vertrouwen dat de banken en verstrekkers hebben in de garantie die vanuit NHG komt. U wordt bij NHG getoetst op uw inkomen en andere persoonlijke gegevens. Dit geeft een goed beeld van uw financiële situatie. Wanneer hypotheekverstrekkers zien dat u in aanmerking komt voor NHG is het vertrouwen vanuit hun zijde veel hoger en zullen zij u een lage hypotheekrente bieden.

Veel aflossen is minder rente

Wanneer u een hoog bedrag leent van een kredietverstrekker dan is het risico voor hen zeer hoog. Naarmate u een hoger bedrag spaart of aflost wordt het risico ook steeds lager. Tijdens het afsluiten van een hypotheek geeft u aan dat de verstrekker altijd aanspraak mag maken op uw woning wanneer u de rekeningen niet betaalt.

Op het moment dat u veel spaart of aflost zal de waarde van de openstaande hypotheeksom aanzienlijk lager uitvallen dan de waarde van de woning. Op dat moment zal de bank veel minder risico lopen.

Verklein altijd het risico voor de bank

Om te zorgen dat u gebruik kunt maken van een lage hypotheekrente is het dus belangrijk om het risico voor de bank of kredietverstrekker zo klein mogelijk te maken. Als beloning voor het verkleinde risico zullen zij in een gesprek met u aangeven op welke rentepunten u kunt besparen en u een beter voorstel doen.

Het is altijd raadzaam om een gesprek aan te gaan met een hypotheekadviseur voordat u een hypotheek afsluit. Dit biedt talloze mogelijkheden om te zorgen voor een lage hypotheekrente.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.