Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Crisis geld lenen

De crisis heeft zo zijn gevolgen gehad de afgelopen jaren. Zoals u waarschijnlijk wel weet zijn banken zeer terughoudend met leningen (hypotheken) en kan het voor u lastiger zijn om een lening af te sluiten.

Wat is er precies veranderd? In dit artikel gaan wij hier verder op in!>

Crisis geld lenen

Al enkele jaren belemmert de crisis mensen in het vervullen van hun dromen. Veel dromen kosten namelijk nu eenmaal geld. En geld is schaars. De oplossing lijkt dan simpel: geld lenen. De banken en andere kredietverstrekkers zijn echter zeer terughoudend geworden in het verstrekken van kredieten. De kans dat een lening goedgekeurd wordt is dan ook een stuk kleiner dan sinds het begin van de crisis, zo rond 2008.

De oorzaak van de crisis

Dat het moeilijker is geworden om een lening te krijgen is eigenlijk niet zo heel vreemd. De oorzaak van de crisis is namelijk dat er veel te veel geld is uitgeleend, zonder daarbij de risico's in de gaten te houden. In die tijd was er namelijk nog een grote economische groei en het kon allemaal niet meer op. De banken hadden er vertrouwen in, maar hielden geen rekening met wat er zou gebeuren als de economie plotsklaps om zou slaan. Hierdoor hebben zij veel leningen verstrekt aan mensen die het eigenlijk helemaal niet kunnen betalen. Toen de economische situatie eenmaal omsloeg zijn veel mensen zonder werk en inkomen komen te zitten. Toen bleek pas echt hoe instabiel hun financiële situatie eigenlijk was.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Kredietspotter
Kredietspotter Rente vanaf 4.5%!

Crisis lenen Veel van hen leefden namelijk constant in de schulden. Op een gegeven moment bleek dus dat zij hun schulden niet meer konden betalen, waardoor de banken in de problemen kwamen.

Er werden rode cijfers geschreven, want veel schulden moesten worden kwijtgescholden of afgekocht voor een bedrag dat veel lager was dan de restwaarde van de schuld.

Vele banken en andere kredietverstrekkers raakten in zware problemen, waardoor de overheid in sommige gevallen zelfs moest bijspringen om de banken overeind te houden.

Banken worden voorzichtiger

Veel banken en kredietverstrekkers hebben geleerd van hun fouten en zullen geen leningen meer verstrekken aan mensen die het eigenlijk niet kunnen betalen. Ze zijn namelijk bang geworden voor een herhaling van wat er in het begin van de crisis gebeurd is. Hierdoor raken veel mensen echter weer in de problemen, want aan geld komen kunnen ze niet. De banken nemen namelijk geen enkel risico meer. Alleen mensen met een behoorlijk vermogen kunnen nog aanspraak maken op een lening. Voor veel mensen is het dus helaas onmogelijk om een lening te verkrijgen via de normale weg. Er zijn echter wel tijdelijke oplossingen, zoals een paar honderd euro lenen tegen verschrikkelijk hoge rentes via het internet. Dit geld kan dienen als overbrugging van een paar dagen, maar de rentes zijn zo verschrikkelijk hoog dat deze leningen absoluut niet aan te raden zijn.

Hoe kom ik dan aan een lening?

Er zijn nog wel mogelijkheden om via een bank of andere kredietverstrekker aan een lening te komen. Hiervoor zult u echter wel moeten beschikken over een stabiel inkomen en een vast contract. Banken en kredietverstrekkers houden tegenwoordig nu eenmaal van zekerheid. Zeker als ondernemer maakt u dus zeer weinig kans om een consumptieve lening af te sluiten. Ook als u wel een baan heeft, maar bijvoorbeeld een jaarcontract, zullen banken u in de meeste gevallen weigeren voor een lening. Zolang als uw financiële situatie niet stabiel is, goed onderbouwd is en een garantie voor continuïteit heeft, is de kans dat u een lening krijgt redelijk klein. Als u echter kunt aantonen dat uw financiële situatie een zeer solide basis heeft zullen er zeker nog wel kredietverstrekkers zijn die u een lening willen geven. Het is dus altijd het proberen waard, niet geschoten is immers altijd mis!

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.