Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen, van en tot welke leeftijd kan dat?

Een interessante vraag, bent u jong of juist oud en wilt geld lenen? Mag dat dan? Afhankelijk van de aanbieder en uw situatie kan dat een ja of een nee zijn.

In dit artikelen vertellen wij hier meer over.

Geld lenen, van en tot welke leeftijd kan dat?

Geld lenen bij een commerciële kredietverstrekker is altijd aan bepaalde voorwaarden verbonden. Een van de voorwaarden heeft betrekking op de leeftijd. Wie een doorlopend krediet of een persoonlijk lening wil afsluiten moet dus in de eerste plaats aan de leeftijdsvoorwaarde voldoen. Naast de voorwaarde met betrekking tot de leeftijd is het geld lenen ook aan een groot aantal andere voorwaarden verbonden. Je moet in elk geval minimaal 18 jaar oud zijn om een persoonlijke lening of doorlopend krediet te kunnen afsluiten. Er zijn ook kredietverstrekkers die een hogere leeftijdsgrens hanteren en pas vanaf 21 jaar of zelfs 25 jaar een krediet verstrekken. Daar kan bij de keuze voor een kredietverstrekker natuurlijk rekening mee worden gehouden. De maximale leeftijd waarop geld lenen mogelijk is kent geen vaste grens en zijn er verschillen tussen het type lening.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Kredietspotter
Kredietspotter Rente vanaf 4.5%!

Geld lenen tot welke leeftijd?

Tot welke leeftijd geld lenen?

Geld lenen in de vorm van een persoonlijke lening is mogelijk tot een maximale leeftijd die tussen de 63 jaar en 74 jaar is gelegen. Voor een doorlopend krediet worden andere leeftijdsgrenzen gehanteerd, die lager zijn gelegen.

Geld lenen is in dat geval mogelijk tot een leeftijd die tussen de 59 jaar en 69 jaar is gelegen. Ook hiervoor geldt dat de leeftijdsvoorwaarden per bank verschillend kunnen zijn.

Bij de ene bank zal geld lenen wel mogelijk zijn als iemand de leeftijd van 73 jaar heeft en bij een andere kredietverstrekker dus weer niet. Met betrekking tot het aflossen van de lening kunnen er bovendien afhankelijk van de leeftijd ook weer specifieke voorwaarden worden gesteld. Zo kan een kredietverstrekker bijvoorbeeld als voorwaarde stellen, dat de afgesloten lening voor een bepaald leeftijd weer moet zijn afgelost.

Leeftijdsgrens aflossing lening

Dat er een leeftijdsgrens wordt gesteld aan de aflossing van de lening wordt gedaan omdat er een hoger risico op overlijden bestaat naarmate de leeftijd toeneemt. Bij het geld lenen op oudere leeftijd zal daar dus ook rekening mee gehouden moeten worden. Door het instellen van een maximale leeftijd waarop het krediet afgelost moet zijn, krijgt de kredietverstrekker meer zekerheid over het daadwerkelijk aflossen van de lening. Net als dat er verschillen zijn tussen kredietverstrekkers met betrekking tot de minimale leeftijd en maximale leeftijd voor het geld lenen, is dat ook van toepassing op de leeftijdsgrens voor de aflossing van de lening. Met betrekking tot het aflossen en de daaraan gekoppelde leeftijdsgrens wordt over het algemeen geen onderscheid gemaakt tussen het type krediet.

Het is bij de keuze voor een geldverstrekker eenvoudig na te gaan welke leeftijdsgrenzen er gehanteerd worden voor het geld lenen en het onderscheid daarin voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Elke kredietverstrekker biedt namelijk inzicht in de voorwaarden. De specifieke leeftijdsvoorwaarden voor geld lenen worden vaak direct al zichtbaar gemeld op de website en anders kunnen de voorwaarden op de website erop nagekeken worden. het s dus vrij simpel om te achterhalen of er bij een kredietverstrekker aan de leeftijdseis wordt voldaan en te zien wat de maximale leeftijd is voor het aflossen.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.