Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geen inkomen maar wel geld lenen?

U kunt inschatten dat als u geld wilt lenen u een inkomen moet hebben. Zonder inkomen is het dus moeilijk om geld te lenen aangezien de lening verstrekker geen garantie heeft dat u de lening uberhaupt kan betalen. Toch zijn er enkele opties, in dit artikel meer.

Geen inkomen maar wel geld lenen?

Geld lenen zonder over een vast inkomen te beschikken is bijzonder lastig en vaak onmogelijk. Er staan echt geen banken in de rij om je een lening te verstrekken als er geen vast inkomen aanwezig is. In bepaalde gevallen zijn er echter wel een aantal mogelijkheden om zonder vast inkomen geld te kunnen lenen. Er moet dan echter wel aangetoond kunnen worden dat je in staat bent om het geld van de lening terug te betalen en dat de financiele situatie ook in de toekomst zeker is. Verder kun je van de gelegenheid gebruikmaken om een minilening aan te vragen, waarover je alles in dit artikel kunt lezen.

Zonder inkomen kunt u geen offerte aanvragen bij de aanbieders op deze website!

Vast contract

Lenen zonder inkomen

Bij het aanvragen van een lening bij de bank zal er altijd gevraagd worden naar een vast inkomen. Als je bijvoorbeeld een vast contract hebt bij een werkgever, dan kun je de meest recente loonstroken als bewijsstuk laten zien.

Als er geen vast inkomen aanwezig is of het maandelijkse inkomen blijkt te laag te zijn, dan wordt er door de bank geen lening verstrekt. Zelfstandigen en freelancers hebben wat betreft ook vaak problemen om een lening bij de bank te verkrijgen.

Het toekomstige inkomen is voor deze groep vaak onbekend en daar houdt de bank niet van.

Lening zonder vast inkomen

In bepaalde situaties is het ook mogelijk om toch een lening te krijgen zonder dat er over een vast inkomen beschikt wordt. Het kost echter wel de nodige moeite om een lening te krijgen en dan gaat het ook meestal maar om het lenen van kleine bedragen. Een hypotheek zal zonder vast inkomen bijvoorbeeld niet verstrekt worden door banken. Heb je echter voldoende papieren met bewijs van ander inkomen, dan kun je er nog wel terecht voor een gewone lening. De bank zal in dat geval namelijk ook kunnen kijken naar het arbeidsverleden en naar de toekomstige financiele situatie.

Als de vooruitzichten op het gebied van je carriere goed zijn, dan maak je ook nog een kans op een lening bij de bank. Dat geldt bijvoorbeeld al voor de studenten. Een ondernemer kan bijvoorbeeld een schriftelijke overeenkomst tonen van een klant, waar een toekomstige opdracht in staat vermeld. Overigens is het handig als je over een partner beschikt met vast inkomen, want dan kan deze altijd bijspringen als er problemen komen met de afbetaling van de lening.

Minilening

Een minilening kan online worden aangevraagd. Het minikrediet wordt zo genoemd, omdat het om het lenen van kleine bedragen gaat tot 500 euro bij enkele aanbieders to 750 euro. Ook bij het aanvragen van een minilening zal er gevraagd worden naar een bewijsstuk van een vast inkomen, zoals recente salarisspecificaties. In bepaalde gevallen kan het lenen van geld in de vorm van een minilening zelfs gratis zijn.

Je moet dan een persoonlijke garantsteller zien te vinden. In andere gevallen wordt bijvoorbeeld een klein percentage aan behandelkosten voor een spoedlening in rekening gebracht. Overigens is de termijn van terugbetaling van een minikrediet wel kort, want deze bedraagt meestal vijftien dagen of dertig dagen.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.