Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Hoelang duurt goedkeuring

Kredietverstrekkers doen er alles aan om de juiste kredieten aan de juiste mensen te verstrekken. Een van de stappen van een kredietverstrekking is de controle. Er moet voldoende informatie over de kredietaanvrager zijn om zeker te zijn dat de kredietverstrekker geen risico loopt door het krediet te verstrekken.

De goedkeuring van een lening is een belangrijk moment voor de kredietaanvrager. Op dat moment wordt verzekerd dat de lening wordt verstrekt en zal het bedrag binnen enkele dagen klaarstaan. Maar de goedkeuring van een lening heeft een bepaalde looptijd. Het kan even duren voordat de lening wordt goedgekeurd, en dit verschilt ook nog tussen de verschillende kredietverstrekkers. Het ligt gemiddeld op 3 tot 10 dagen, maar sommige leningen worden pas na twee weken goedgekeurd.

De goedkeuring van jouw lening

Er komt een groot aantal zaken kijken bij een krediet. Het is aan de bank om te zorgen dat het risico van het krediet zo laag mogelijk uitvalt. Banken en kredietverstrekkers hebben allerlei tests, vragenlijsten en formules bedacht om uit te zoeken wat de juiste lening voor een situatie is. En deze situatie is bij iedere persoon weer anders; de een kan maandelijks meer aflossen dan de ander, en de hoogte van het kredietbedrag verschilt ook weer van persoon tot persoon. De kredietverstrekker is hier dus even mee bezig, want er komen een aantal berekeningen bij kijken.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan

Kredietspotter
Kredietspotter Rente vanaf 4.5%!

< Wachten op lening

De kredietverstrekker zal onder andere naar de financiële situatie kijken. Er moet iedere maand voldoende geld over zijn om de lening af te lossen, dus er wordt onder andere naar inkomen, besteedbaar inkomen en de garantie op een baan gekeken. Deze zekerheid is vanuit de kredietverstrekker nodig om een beeld te krijgen of de kredietaanvrager het krediet netjes zal aflossen.

Het financiële verleden is ook van invloed bij de beoordeling van de kredietverstrekker. Wanneer jij in het verleden een negatieve BKR-registratie hebt gehad, verkleint dit de kans dat jij de lening wordt goedgekeurd. Er is in het verleden een probleem met een betaling geweest, dus de verstrekker kan op basis van dit probleem besluiten om de lening toch niet te verstrekken.

Jouw lening sneller laten goedkeuren

Wil je de lening er zo snel mogelijk doorheen hebben? Dan kun jij een aantal stappen nemen om de snelheid iets te verhogen. Dit zal er niet voor zorgen dat jouw lening nog dezelfde dag wordt goedgekeurd, maar kan helpen om de gemiddelde wachttijd van 3 tot 10 dagen te verlagen naar 2 tot 5 dagen. Deze stappen lonen zeker op het moment dat er haast is om het krediet te verkrijgen.

- Zorg allereerst voor een goed overzicht van jouw financiële situatie. Leg alle financiële documenten op tafel en wees transparant over de uitgaven die jij iedere maand doet. Bereken ook al jouw besteedbaar inkomen en geef op basis daarvan aan dat jij iedere maand een bepaald bedrag kunt aflossen. Zo kan de kredietverstrekker de lening beter bij jouw situatie laten aansluiten.

- Wek tijdens de kredietaanvraag zo veel mogelijk vertrouwen. Door transparant te zijn en mee te werken, vergroot je het vertrouwen van de kredietverstrekker en kun jij een positief gevoel achterlaten. Een verhoogd vertrouwen zal erin resulteren dat de verstrekker de snelheid van de goedkeuring zal verhogen.

- Zorg voor een goede financiële situatie. Als jij nog nooit een lening hebt gehad en ook niet negatief bij het BKR geregistreerd bent, zul jij sneller een lening krijgen. Deze problemen zullen de verstrekker wat meer tijd kosten, dus de goedkeuring kan zo 2 tot 3 dagen later komen.

- Kies voor de meeste passende lening. De kredietverstrekker kan de lening zo veel sneller laten goedkeuren. De risicoanalyse van de kredietverstrekker zal minder tijd kosten op het moment dat er veel duidelijkheid is over het bedrag dat wordt afgelost, de looptijd van de lening en het totale krediet. Ga niet voor een lening die ver buiten jouw maandelijkse budget past, of dat ruim boven het bedrag ligt dat jij echt nodig hebt.

- Over het algemeen worden kleine kredieten sneller goedgekeurd. Een verstrekker zal sneller akkoord gaan met een lening van €5.000 dan een lening van €50.000. Het risico en het totale verlies liggen hierbij hoger, dus de goedkeuring van de lening zal ook meer tijd kosten.

Heb geduld bij de goedkeuring van de lening

Bovenstaande stappen kunnen helpen om de duur van de goedkeuring te verkorten, maar zijn geen garantie dat het zo snel mogelijk wordt goedgekeurd. Niet iedere kredietverstrekker zal door deze stappen sneller handelen, dus heb geduld op het moment dat jij de kredietaanvraag instuurt. Zodra de lening is goedgekeurd zul je spoedig het bedrag ontvangen, dus enkele dagen zal weinig verschil brengen.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.