Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Banken lenen elkaar minder geld

Banken lenen elkaar minder geld
Steeds meer banken binnen europa lenen elkaar minder geld uit. Zo is er een recordbedrag bij hij ECB geplaatst wat iets meer als 350 miljard euro bedraagt. ECB staat voor Europese Centrale Bank welke de euromunt en leningen beheert. Alle landen die de euromunt gebruiken zijn bij het ESCB wat staat voor Europees stelsel van Centrale Banken aangesloten. De banken lenen vaak geld aan banken maar de laatste tijd is het parkeren van geld populairder. Het recordbedrag is ontstaan doordat banken elkaar minder vertrouwen en elkaar dan ook minder snel leningen gunnen.

Het financieel risico is erg groot als een bank failliet zou gaan, vaak komt het geleende geld niet terug. Er wordt verwacht dat leningen bij het ECB nog verder zal gaan groeien tegen een zeer laag rentepercentage van 0.25%. Al deze bedragen die normaal aan elkaar worden uitgewisseld door het geld te lenen staan maar 1 dag bij het ECB. In een dag kan het verschil hoog oplopen, zo kan soms 50 miljard minder geparkeerd staan dan de dag ervoor.

Het meest voorkomende probleem is nervositeit. Veel oost Europese landen welke binnenkort de euro als betalingsmiddel willen gaan gebruiken staan niet goed aangeschreven op de financiele markt. Banken zijn onzeker en lenen elkaar geen geld uit zonder dat ze zekerheid hebben. Het reddingsplan van 750 miljard om de eurocrisis te redden wordt ook gevreesd, er zal dan opnieuw een banken crisis ontstaan. De betalingsrisico\'s zijn te groot daarom is het ECB een veilige en betrouwbare manier van geld lenen.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.