Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Leningen voor studenten blijven stijgen

Leningen voor studenten blijven stijgen
Naast de normale studiebeurs die de scholieren ontvangen hebben zij ook een extra lening lopen. De vele studenten in Nederland kunnen niet rondkomen van hun prestatiebeurs en een bijbaantje verdient te weinig of kost te veel tijd. Het is daarom makkelijk om een extra lening aan te vragen bij de ib groep om zo hun studie te kunnen bekostigen. Het Nibud wat in Nederland financiële voorlichting geeft maakt zich daarom druk. De scholieren lenen vaker en meer, dit omdat een lening snel beschikbaar is.

De organisatie Nibud heeft onderzoek gedaan naar het leengedrag van deze studenten. De gemiddelde studieschuld inclusief het lenen was 4 jaar geleden gemiddeld 10 duizend euro. Tegenwoordig ligt dit bedrag 50% hoger tot op maar liefst 15.5 duizend euro. Deze studieschuld is exclusief de rente die er berekend wordt op het geleende bedrag. Vele mensen zijn niet op de hoogte van voorwaarden die deze leningen met zich mee nemen. Een voorbeeld is dat vele studenten zich niet bewust zijn er al vanaf de aanvraag van de lening rente betaald moet worden over het geleende bedrag.

Aangezien de rente lager is dan een lening bij een commercieel ingestelde organisatie denken vele studenten dat hun schuld stukken lager ligt dan deze werkelijk is. Veel van deze leningen worden gebruikt als om de kosten te kunnen betalen. Niet iedereen denkt hier zo over, vele studenten lenen veel geld om zo hun studententijd een stuk aangenamer te maken. De rente is laag en studenten denken dit later makkelijk terug te kunnen betalen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.