Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Minder gas naar Wit-Rusland door betalingsachterstand

Minder gas naar Wit-Rusland door betalingsachterstand
Rusland is minder tot geen gas meer gaan leveren aan Wit-Rusland. Er is een conflict ontstaan door een betalingsachterstand. Er dienden maatregelen genomen te worden, het staatsbedrijf van Rusland heeft eerder gedreigd met het afsluiten en is nu tot actie overgegaan. Wit-Rusland zou geld moeten lenen om de achterstand terug te kunnen betalen. Het geld dat het land moet lenen zou ongeveer 160 Miljoen Euro bedragen. Delen van Europa maken zich zorgen over de afsluiten, veel gasvoorzieningen lopen via het land welke naar Europa gaan. Gazprom heeft Wit-Rusland ruim de tijd gegeven om tot een schikking gekomen. Omdat het land geen geld heeft zouden zei de eventuele schuld niet met het lenen van geld willen voorzien maar met goederen.

Rusland accepteert deze vorm van betaling niet en zou alleen een betaling door middel van geld accepteren. Het buurland gaat een lening afsluiten om de schulden zo snel mogelijk te betalen. Er is gedreigd met ergere consequenties. In het ergste geval zal Rusland de gehele aanvoer afsluiten. Dit zou alleen gebeuren als Wit-Rusland geen leningen zou krijgen om Rusland te kunnen betalen.

Er zijn al diverse banken benaderd voor de enorme leningen die zouden worden afgesloten. Er is een betalingstermijn van 2 weken vastgesteld. Wel worden hier de leningen in meegenomen die Rusland heeft gemaakt voor het vervoeren van gas naar Europa. Of het land zelf obligaties gaat uit geven om zo de kosten te kunnen dekken is onbekend, wat vast staat is dat het geld moet lenen om alle kosten te kunnen dekken. Leningen worden niet snel verschaft aan onstabiele landen.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.