Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Spaanse economie verder in moeilijkheden

Spaanse economie verder in moeilijkheden
Vele banken in Spanje hebben het erg moeilijk om het hoofd boven water te houden. Diverse buitenlandse instellingen zijn niet meer bereid geld uit te lenen aan twijfelachtige lokale banken. Deze lokale banken kunnen elk moment failliet gaan waardoor het erg risico vol is om een lening te verstrekken. Om dit risico op te vullen wordt er voor elke nieuwe lening een erg hoge rente gehanteerd. Spanje is de laatste tijd financieel erg slecht in het nieuws, mede doordat ze geen geld meer kunnen lenen wordt het steeds moeilijker om uit het dal te klimmen. Veel banken uit Spanje willen nu fusies aan gaan om zo alsnog het benodigde geld te kunnen lenen van diverse grote Europese banken.

Vele hebben staatshulp aangevraagd en naar schatting komt dit bedrag op bijna 4.5 miljard wat banken moeten lenen. Dit geld zal verder worden geinvesteerd om uit de rode cijfers te kunnen komen. De totale Spaanse regering heeft dringend geld nodig, hoogstwaarschijnlijk zullen ze geld moeten lenen uit het Europese potje. Deze pot is gevuld door diverse Eurolanden om landen als Spanje en Griekenland in nood te helpen. Naar verluit bedraagt deze pot ongeveer 750 miljard Euro.

Toch blijft Spanje ontkennen een lening nodig te hebben, vele banken uit Europa zijn bang dat het land financieel omvalt. Diverse lening en investeringen zouden geen waarde meer hebben, het zou gaan om vele miljarden die in het land zijn geinvesteerd. De spaarbanken zijn het zwaarst getroffen en zullen hulp vragen bij de overheid, deze staat in als bankgarantie voor consumenten die geen slachtoffer kunnen worden.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.