Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Startersleningen voor koophuizen verdwijnen

Startersleningen voor koophuizen verdwijnen
Alle mensen die voor het eerst een huis willen gaan kopen sluiten in veel gevallen een hypotheek af. Voor deze starters is er een speciale regeling gestart die het stimuleert mensen een woning te kopen. Deze hypotheek regeling werkt als volgt, jonge starters die van plan zijn een huis te kopen sluiten hiervoor een hypotheek of lening af. Vaak zit er een maximum aan gebonden en is er niet genoeg geld om het huis te kunnen financieren. Elke gemeente heeft een speciale starters lening welke rentevrij wordt verleend met een looptijd van 3 jaar.

De lening wordt door de gemeente en overheid mogelijk gemaakt. De overheid staat in voor 50 procent van de kosten, echter moet de gemeente voor de andere helft van de kosten in staan welke uit een speciaal potje komt. Dit lening potje is bij vele gemeente in Nederland sneller op en hierdoor zal op korte termijn in veel gemeente deze renteloze lening verdwijnen wat mensen minder zal stimuleren om een huis te kopen. Het lenen van dit geld kan alleen plaatsvinden wanneer er aan bepaalde voorwaarden voldaan wordt.

Doordat er vele bezuinigingen in heel Nederland doorgevoerd worden blijft er ook minder geld over voor dit soort leningen om mensen te stimuleren. Het geld zal minder snel in dit soort potjes gaan en sneller naar andere gemeentelijke uitgaven worden gespendeerd. Hypotheken en leningen voor startende kopers worden zo moeilijker verstrekt doordat er geen financiële zekerheid is. De woningmarkt zal niet gestimuleerd worden, leningen afsluiten is dus van grote invloed op de woningmarkt van tegenwoordig.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.