Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Veel grote leningen verstrekt door banken

Veel grote leningen verstrekt door banken
Afgelopen jaar zijn er veel speciale leningen verstrekt welke verleend worden met garantie door de overheid. Het gaat daar bij om leningen welke meer als 1.5 miljoen euro bedragen, het maximum van deze lening is 150 miljoen euro. Al deze leningen zijn verstrekt om grote uitgaven van bedrijven te stimuleren. De overheid staat garant voor de helft van de lening, dit is omdat banken de leningen anders nooit zullen verstrekken. Met deze grote investeringen hoopt de overheid meer banen te ontwikkelen. Toch blijft het voor deze banken riskant om een lening te verstrekken welke niet 100 procent gegarandeerd wordt.

De staatsgarantie die de overheid verleent geldt alleen voor grote bedrijven. Voor het midden en klein bedrijf(MKB) zijn er andere financieringsmogelijkheden. Het gaat hier om MKB verstrekkingen, deze staan tot maar liefst 80 procent in garantie van de overheid. Zo is het voor banken makkelijker geld te verlenen waardoor er meer geld geinverteerd kan worden door bedrijven. Dit zal de economie doen groeien waardoor er automatisch nieuwe banen ontstaan welke het werkloosheidspercentage omlaag zal helpen.

De leningen die zijn uitgegeven bedragen meer als 1 miljard euro. Dit is een goed teken, zo wordt er bevestigd dat het verstrekken van leningen aan bedrijven de economie stimuleert. Er is geen vastgesteld budget beschikbaar, dit betekend dat de overheid banken blijft stimuleren om geld te lenen aan bedrijven uit het MKB maar ook grotere multinationals. Het lenen van grotere bedragen neemt ook met zich mee dat de rentepercentages aanzienlijk hoger zijn dan bij reguliere krediet verstrekking.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.