Diverse leningen worden daarom ook in andere landen ondergebracht tegen een voordeliger percentage. Het verschil tussen landen ligt normaal op ongeveer een tiende procent, door de euro crisis loopt het verschil op een lening veel hoger op.
Obligaties die als leningen worden uitgegeven hebben een veel hoger percentage van bijna 3 procent. De ongekende stijging komt mede door de onstabiele Euromunt, na Belgische beleggers gaat het in Nederland ook veel slechter. Vergeleken met Duitsland zijn de Staatsleningen bijna verdubbelt tot boven de 1 procent. Verwacht wordt dat de rente percentages op een lening nog onstabieler worden als de euromunt geen zekerheid krijgt.
De staatsschuld van vele landen heeft grote invloed op deze leningen. Bij nieuwe verkiezingen en standpunten van verschillende partijen zullen deze bezuinigingen van groot belang zijn. Als er aankomt jaar verder bezuinigd zal gaan worden om deze staatsleningen te verkleinen zal het rentepercentage afnemen waardoor het afsluiten van staatsobligaties aantrekkelijker wordt. De lening zou nog veel hoger kunnen worden als deze obligaties niet stabiel blijven.
Geschreven voor GeldLenen.org doorMartine Klaver - Gepubliceerd op 14-06-2010