Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Veel landen lenen duurder dan verwacht

Veel landen lenen duurder dan verwacht
Nu de euro crisis zich begint uit te breiden ontstaan er grote renteverschillen in vele Europese landen. Vele landen hebben een lening waarover rente betaald moet worden, deze rente is heel verschillend per land. Nederland heeft enige tijd geleden nog 3.5 miljard aan leningen uitgegeven. Normaal is het rentepercentage hierover heel laag, vaak ligt dit onder de 1 procent. In dit geval was dat ook maar het verschil tussen andere Europese leningen zijn aanzienlijk. In Duitsland lag het percentage namelijk zon 0.4 procent lager. Dit is maar liefst een verschil van bijna 50%.

Diverse leningen worden daarom ook in andere landen ondergebracht tegen een voordeliger percentage. Het verschil tussen landen ligt normaal op ongeveer een tiende procent, door de euro crisis loopt het verschil op een lening veel hoger op.

Obligaties die als leningen worden uitgegeven hebben een veel hoger percentage van bijna 3 procent. De ongekende stijging komt mede door de onstabiele Euromunt, na Belgische beleggers gaat het in Nederland ook veel slechter. Vergeleken met Duitsland zijn de Staatsleningen bijna verdubbelt tot boven de 1 procent. Verwacht wordt dat de rente percentages op een lening nog onstabieler worden als de euromunt geen zekerheid krijgt.

De staatsschuld van vele landen heeft grote invloed op deze leningen. Bij nieuwe verkiezingen en standpunten van verschillende partijen zullen deze bezuinigingen van groot belang zijn. Als er aankomt jaar verder bezuinigd zal gaan worden om deze staatsleningen te verkleinen zal het rentepercentage afnemen waardoor het afsluiten van staatsobligaties aantrekkelijker wordt. De lening zou nog veel hoger kunnen worden als deze obligaties niet stabiel blijven.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.