Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Vertrouwen lening Spanje lichtelijk terug

Vertrouwen lening Spanje lichtelijk terug
Na eerdere berichtgevingen over de Spaanse economie blijkt er toch een grote meevaller te zijn. De Spaanse overheid heeft diverse nieuwe staatsobligaties uitgegeven welke een groot bedrag hebben opgehaald. Het lenen van dit geld wordt door de overheid gestimuleerd, zo is er een hoog rentepercentage van bijna 5 procent. Door dit geld te lenen heeft de overheid meer ruimte om belangrijke stappen te ondernemen om de economie in het land te verbeteren. Lenen wordt aantrekkelijker gemaakt om zo banken te stimuleren hypotheken en leningen uit te geven. Verwacht wordt dat mede door deze lening de werkgelegenheid zal gaan stijgen waardoor het percentage onder de 20% zal gaan zakken.

De lening is onder andere uitgegeven om geld te kunnen investeren, dit was alleen mogelijk door een hoog rentepercentage van bijna 5 procent te geven. Dit ligt op bijna 1 procent meer ten opzichte van de leningen van een jaar geleden. Spanje is financieel in slecht weer en mede door dit positieve nieuws hebben beleggers op de beurs positieve zin gekregen in de Euro, het was meteen zichtbaar dat deze in waarde steeg.

Het lenen van geld gaat in andere landen van Europa stukken makkelijker, in Nederland ligt het gemiddelde bedrag op obligaties vanuit de overheid op 3 procent. Mede door het bedrag dat Spanje heeft opgehaald van bijna 3.5 Miljard Euro hebben beleggers en investeerders nog veel vertrouwen in de economie van spanje. Leningen worden nog altijd verstrekt om zo de werkgelegenheid om laag te helpen. Deze is momenteel een van de hoogste van Europa.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.