Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Bedrijven lossen meer geld van hun lening af

Bedrijven lossen meer geld van hun lening af
Ondanks de crisis zijn bedrijven bereidt om meer geld af te lossen dan te lenen. Dit betekend dat de totale schuld per lening afneemt. Dit is een goed teken voor het bedrijfsleven, het laat zien dat de er meer vertrouwen is in de economie. Leningen worden voor minder langere tijd afgesloten waardoor de totale schuld per lening afneemt. Het komt er op neer dat er meer geld per maand aan leningen wordt afgelost dan dat er aan nieuwe leningen bij komen. Economisch gaat het misschien met bedrijven wat beter maar onzekerheid is er nog altijd. Ondernemers zijn bang dat eventuele schuld in een later stadium niet meer kan worden afgelost.

Leningen van bedrijven worden ondergebracht in allerlei ondernemingen dus niet alleen bij banken. Vaak hebben grote ondernemingen moederbedrijven, daar wordt geld geleend tegen een zeer aantrekkelijke rente. Dit is alleen het geval bij grote multinationals, bij het MKB is dit niet mogelijk. In totaal is er in een kwartaal voor 4.2 miljard aan leningen terugbetaald. De nieuwe leningen die werden uitgebracht waren echter maar 1.2 miljard. Dit betekend dat er ongeveer 75 procent meer wordt terugbetaald in tegenstelling tot nieuw uitgebrachte leningen.

Naast de zakelijke markt op het geld lenen zijn ook particulieren onzeker in de Nederlandse economie. Zo zijn er veel minder huizen verkocht wat betekend dat er automatisch ook minder hypotheken en of leningen zijn afgesloten, toch blijft de hypotheekschuld stijgen. Dit is echter veel minder hard gestegen dan in voorgaande jaren. Het scheelt ongeveer 50 procent en heeft een totaal van 4 miljard euro toename.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.