Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Gemeenten lenen meer geld aan starters

Gemeenten lenen meer geld aan starters
Het aantal mensen dat een huis wilt gaan kopen blijft nog altijd hoog, deze lasten zijn voor vele starters vaak niet betaalbaar. Een hypotheek of lening afsluiten kan in veel gevallen niet of het bedrag wat nodig is voor het kopen van een huis blijkt niet haalbaar te zijn. Oorspronkelijk zijn deze leningen bedacht door de overheid, als snel bleek het potje op te zijn waardoor er dus geen extra leningen meer konden worden uitgegeven aan starters. Veel gemeenten staan achter deze regeling doordat het mensen stimuleert om een huis te kopen. Het bedrag van de lening kan omhoog zodat mensen sneller geneigd zijn een hypotheek af te sluiten.

De prijzen van huizen worden steeds hoger, hierdoor wordt het voor mensen moeilijker om een huis te kopen. In veel gevallen wordt er een lening afgesloten om zo een woonhuis te kunnen financieren. De overheid heeft speciaal voor jonge starters die een huis willen gaan kopen speciale regelingen gemaakt. Deze personen kunnen een lening krijgen van de overheid welke bovenop de hypotheek komt. Zo is het voor mensen makkelijker om een huis te kopen doordat het budget wat beschikbaar is groter wordt door de lening.

Deze regeling is gemaakt door de overheid maar ook al weer afgeschaft, dit komt doordat het potje wat beschikbaar werd gesteld al snel op was. Diverse gemeenten vinden het erg belangrijk dat de verkoop van huizen gestimuleerd wordt. Daarom zijn vele zelf begonnen met leningen af te sluiten aan particulieren. Ook deze potjes kunnen opraken, hierdoor is het wie het eerst komt wie het eerst maalt.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.