Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Gemeentes lenen starters geld!

Gemeentes lenen starters geld!
Omdat banken nog steeds moeilijk leningen verstrekken aan starts in de huizenmarkt beginnen gemeenten hun eigen systeem. Sinds kort lenen een aantal gemeentes zelf de startersleningen aan jongeren die voor het eerst een huis willen kopen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat starters een marktwerking op gang zetten waardoor er minstens 3 verkopen worden gerealiseerd. De gemeentes zijn enthousiast over de manier van geld lenen en gaan er mee door. In totaal hebben 250 gemeenten meegedaan aan de regeling, 2/3e deel gaat door met het verschaffen ervan. Er is nog eens 40 miljoen euro gereserveerd voor de startersleningen. Daarnaast worden kopers van een huis welke niet meer dan 3.5 ton kost, de eerste 3 jaar vrijgesteld van aflossing en rente. Dit maakt het kopen van een huis een stuk aantrekkelijker!

De gemeenten die doorgaan gaan door omdat het budget nog niet op is. Arnhem heeft bijvoorbeeld nog 4 miljoen euro liggen voor leningen. Volgens het VROM welke de actie beheerd zijn er al 200 huizen verkocht door de actie en kunnen er nog minstens 100 starters geholpen worden. Op dit moment is een groot deel van het beschikbaar gestelde geld op en denkt het VROM erover het budget te vergroten omdat er veel animo is. Het is net het steuntje voor de rug wat jongeren nodig hebben om een huis te kopen, daarnaast kunnen ze ook nog eens goedkoop extra geld lenen voor een mooier huis wat ze anders kwijt zouden zijn aan kosten.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.