Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Griekenland durft weer geld te lenen

Griekenland durft weer geld te lenen
Na het lang besproken Griekenland wat zich momenteel in een flinke economische crisis bevindt heeft het land de eerste stappen ondernomen. Het land heeft sinds lange tijd geld geleend, de looptijd is een halfjaar . Het geld waarmee de lening is ontstaan komt uit de eigen markt. Dit betekend dat het reddingsplan waarschijnlijk heeft gewerkt waardoor banken en instellingen meer vertrouwen hebben om een lening uit te geven. Het rentepercentage ligt zelfs nog onder de gemiddelde rente die het ECB vraagt. De Europese centrale bank vraagt voor reen lening een rentepercentage van 5 procent. Op de markt in Griekenland ligt dit percentage op 4.65 procent wat opvallend is in verhouding tot het ECB.

Griekenland heeft veel meer inschrijven op de leningen binnengekregen dan verwacht. Om precies te zijn meer als 3.5 maal zo veel dan dat er verwacht werd. Geld lenen op de markt in Griekenland blijft erg riskant doordat leningen zeer instabiel zijn. Leningen die verstrekt worden gaan vaak tegen zeer hoge rentepercentages de boeken in. Dit omdat er geen zekerheid is in de overheid die garant moet staan voor het financieel belang.

Het land Griekenland heeft zelf diverse leningen bij de Europese unie afgesloten welke bedoeld zijn om de economie in het land te stimuleren. Deze leningen hebben een rentepercentage van 5 procent wat normaal is voor steun. De steun heeft zichzelf bewezen doordat vele investeerders meer vertrouwen hebben gekregen en zich hebben aangemeld voor het verstrekken van leningen aan Griekenland tegen zeer aantrekkelijke rentepercentages.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.