Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Landen geven steeds meer obligaties uit

Landen geven steeds meer obligaties uit
In heel Europa valt het steeds meer op dat banken obligaties uit geven tegen zeer aantrekkelijke percentages. Nog geen jaar geleden bleken beleggers en investeerders totaal geel vertrouwen meer te hebben in vele landen uit Europa. Leningen vanuit de staat werden niet of nauwelijks uitgebracht, dit doordat het risico om een lening kwijt te raken veel groter was dan de eventuele opbrengst die een obligatie of lening met zich mee neemt. Na Nederland en Spanje heeft ook het veelbesproken Griekenland diverse leningen uitgegeven aan investeerders op de lokale markt. Dit heeft een tekenen gegeven dat de economie weer aan het groeien is.

In de zomer periode is er een verassende stijging aanwezig voor het uitgeven van deze leningen. Heel onverwacht gaan banken lenen, handelaren en beleggers hebben vertrouwen en daarom is het aantal uitgegeven leningen hoger als verwacht. Banken bij elkaar hebben in de eerste zomerweken maar liefst 17 Miljard euro aan leningen uitgegeven, dit is vele male hoger dan voorgaande jaren. Over het algemeen worden de leningen uitgegeven door banken welke een goede naam hebben. Onbekende banken of instellingen die niet snel vertrouwd worden kunnen niet mee profiteren van de positieve zomer puls.

Obligaties blijken steeds meer in trek te zijn bij beleggers. Het rentepercentage ligt momenteel erg hoog en doordat veel van deze obligaties door de staat worden uitgegeven is er een groter vertrouwen dan bij onbekende handelaren. Leningen door de staat zijn van groot belang om de economische crisis een positieve boost te geven.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.