Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Voetbalclub Barcelona leent geld voor salarissen

Voetbalclub Barcelona leent geld voor salarissen
Het komt de laatste tijd veel vaker in het nieuws, voetbalclubs welke geen salarissen meer kunnen betalen. Barcelona is nu ook aan de beurt, de voetbalclub heeft simpelweg te weinig geld in kas om de salarissen van spelers te kunnen betalen hierdoor is lenen noodzakelijk. De club is daarom genoodzaakt om geld te lenen van een bank. Naar verluit gaat het om een lening die 150 Miljoen Euro bedraagt puur om de spelers van hun salaris te voorzien. Er zijn tal van inkomsten waardoor een lening eigenlijk uitgesloten wordt, Barcelona gaf echter aan niet genoeg geld in kas te hebben om het uit te keren hiervoor is de lening.

De nieuwe voorzitter gaf al eerder aan dat de club in geldnood zat. Er is een aantal jaren flink meer geld gespendeerd dan dat er mogelijk was. Er zouden al meerdere leningen zijn afgesloten om te kunnen blijven investeren in voetbal. Diverse transfers hebben Barcelona veel geld gekost, een speler uit het oosten van Europa is voor veel geld aangetrokken. Nog geen jaar later vertrekt hij weer voor de helft van het geld naar zijn thuisland. Mede door dit soort verliezen moet de club geld lenen om aan de salarissen te kunnen voldoen.

De club wilt met de nieuwe voorzitter op verschillende manieren geld aantrekken en zo min mogelijk lenen, zo zullen er een aantal spelers verkocht worden waardoor er meer geld in kas is. In het ergste geval zal er nog een lening bij moeten komen om normale uitgaven te blijven doen, de club is bij lange na nog niet failliet doordat Barcelona veel inkomsten gegenereerd.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.