Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Banken kunnen langere tijd goedkoop geld lenen

Banken kunnen langere tijd goedkoop geld lenen
Door de economische crisis in heel de wereld is er bij veel instellingen op financieel gebied snel geld nodig. Veel banken kunnen het hoofd nauwelijks boven water houden waardoor er geld geleend moet worden. Banken uit de EU kunnen bij het ECB aankloppen voor een lening, deze [link=//]leningen[/link] worden uitgegeven tegen een bepaald rentepercentage. Om de economie te stimuleren geeft de ECB het geld uit tegen lage rentepercentages om minder schuld op te bouwen. Een normaal percentage voor deze lening ligt rond de 4 procent, in deze economische malaise kan dit bedrag nooit verantwoord worden door banken hierdoor heeft de Europese centrale bank besloten om de rente drastisch te verlagen.

Het geld kan geleend worden voor minder dan 1 procent rente, dit houd in dat banken bijna geen kosten hebben om aan krediet te komen. Dit krediet kan particulieren en bedrijven stimuleren om te investeren doordat deze leningen voor relatief lage rente wordt doorverkocht. Doordat de banken het geld zeer goedkoop kunnen lenen kunnen deze hier winst op maken wat hun later helpt zelfstandig krediet op te bouwen wat kan worden gebruikt in hypotheken en andere leningen. Verwacht wordt dat de ECB dit lage rentepercentage wilt vasthouden totdat de economie weer aantrekt, dit is nog lang niet in zicht waardoor de rente tot zeker 2011 vast blijft staan onder de 1 procent.

Mede door de Euro welke regelmatig verder zakt onder de dollar blijkt er nog geen inflatierisico te zijn in de Eurozone. De leningen die worden uitgegeven zijn in het algemeen langlopende leningen over een gemiddelde van 10 jaar.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.