Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Banken maken meer winst op hypotheken

Banken maken meer winst op hypotheken
Veel nieuwe hypotheken worden uitgegeven met hoge marges waardoor er meer winst gemaakt kan worden door banken. Banken kunnen zelf heel goedkoop geld lenen de Europese Centrale Bank, dit komt mede doordat de rentepercentages het laatste jaar flink gedaald zijn. Deze daling wordt niet doorgerekend in de hypotheken waardoor er dus meer winst gemaakt kan worden met het geld dat banken hebben geleend van de ECB. Dit komt doordat mensen vaak hun rente op de hypotheek of lening vastzetten wat in dit geval nadelig is voor de consument. Particulieren met een variabele rente merken weinig van het lage rentepercentage doordat banken dit niet doorberekenen. Het niet doorberekenen heeft de banken veel geld opgeleverd wat ten nadelen is van een particulier persoon.

In het buitenland wordt de rente op [link=//]leningen[/link] vaak wel doorberekend waardoor het voor klanten aangenamer wordt om een nieuwe lening af te sluiten. Het bedrag dat kan worden geleend wordt hoger doordat de maandlasten lager worden. Door de groei van het aantal leningen zullen banken meer winst gaan maken wat kan worden gebruikt in investeringen. Er is bij banken een groot verschil tussen het aantal spaarders en het aantal personen wat een hypotheek heeft. Vaak wordt het geld van spaarders gebruikt om nieuwe leningen uit te geven.

Wanneer er meer leningen worden aangevraagd zal de lening verstrekker geld moeten aantrekken via andere mogelijkheden. Vaak wordt er dan geld geleend bij de ECB tegen een lager rentepercentage wat niet doorberekend wordt aan de klanten. Het voordeel voor de banken is dat zij nu meer leningen kunnen uitgeven tegen een gunstiger percentage.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.