Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Rentepercentage leningen extreem laag

Rentepercentage leningen extreem laag
Nu overal in europa de crisis enorm meespeelt in het financieel belang van de overheid blijft Nederland een enorm gewaardeerd land door het grote aantal buitenlandse spaarders wat in Nederland actief is. Het staat bekend in europa als goede betaler, alle leningen worden altijd op tijd terugbetaald. Mede door deze zekerheid zijn er veel mensen die geld lenen aan de staat welke dit geld investeert in projecten en fondsen. Doordat er zo veel aanbod is van krediet is er veel meer dan nodig, hierdoor zakt de rente waardoor het mogelijk is om leningen af te sluiten tegen enorm lage rentepercentages. De rente op dit moment bedraagt ongeveer 2 procent, dit is net zo veel als tussen de zestiende en achttiende eeuw. Dit is een extreem laag percentage wat voor veel Nederlanders in het voordeel is.

Banken kunnen ook tegen dit aantrekkelijke percentage geld lenen van investeerders. Zo is het mogelijk om goedkope langdurige leningen uit te geven tegen een zeer aantrekkelijk rentepercentage. De overheid heeft diverse langdurige leningen afgesloten tegen lage rentepercentages van onder de 2 procent. Dit percentage is nog lager dan dat de VOC in de achttiende eeuw betaalde aan langdurige leningen. Diverse instellingen en geleerden zeggen dat het percentage zo laag zal blijven door het grote aanbod van krediet wat er momenteel op de Nederlandse markt aanwezig is. Doordat het aanbod groter is dan de vraag zal de rente automatisch zakken. Vooral langdurige leningen zoals hypotheken zullen hebben hier veel profijt van doordat deze meestal langer als 10 jaar zijn vastgezet.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.