Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Schiphol leent geld voor bagageprobleem

Schiphol leent geld voor bagageprobleem
Het verouderde bagagesysteem in schiphol is aan vervanging toe. Op dit moment verwerkt luchthaven Schiphol ongeveer 50 miljoen passagiers per jaar. Binnen nu en een paar jaar zal dit verhoogd moeten gaan worden naar 60 miljoen. Om het systeem uit te breiden is er geld nodig, dit geld wordt geleend van EIB wat staat voor Europese investeringsbank. Het aantal koffers dat de luchthaven moet verwerken zal stijgen naar ongeveer 70 miljoen koffers per jaar. Regelmatig raken er koffers zoek bij het bagagesysteem of komt het te laat op de bestemming aan. De lening voor het nieuwe bagagesysteem moet hier verandering in brengen.

De lening bedraagt 350 miljoen euro welke deel uit maakt van de totale 850 miljoen euro welke het EIB geleend heeft aan luchthaven Schiphol. Eerdere leningen en investeringen vanuit de overheid in de luchthaven zijn gereduceerd naar 1.6 miljoen. De oorspronkelijke lening zou ongeveer 2.6 miljoen bedragen, mede door de kredietcrisis is dit bedrag aanzienlijk gezakt. Het bagagesysteem heeft prioriteit omdat dit grote voordelen met zich mee kan brengen. Door het verwerken van meer passagiers en bagage kan de concurrentiepositie verbeterd worden ten opzichte van andere luchthavens. Nog steeds is er geld tekort voor nieuwe investeringen, waarschijnlijk gaat Schiphol obligaties uitgeven wat voor extra geld zorgt.

De lening welke is goedgekeurd door de EIB is niet op milieu bewustheid nagekeken. Mede doordat het bagagesysteem van enorme omvang is zal het nieuwe systeem met het milieu mee moeten denken. Milieudefensie had geen bezwaar op de lening omdat hun verwachten dat de uitstoot van schadelijke stoffen door de leningen zal worden beperkt.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.