Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Spanje leent veel geld van ECB

Spanje leent veel geld van ECB
Onder andere door de grote economische crisis welke in Spanje aan de gang is zijn veel banken genoodzaakt om geld te lenen van het ECB. Dit geld wordt gebruikt om investeringen te doen en leningen uit te geven. Veel banken hebben een flink tekort aan geld waardoor ze dit moeten lenen, het ECB geeft dit uit tegen een zeer laag rentepercentage. Voorgaande jaren werd er al vaker geld geleend door banken, dit is echter nooit zoveel geweest als in de maand Juli van 2010. In totaal is er alleen in de maand juli 130 miljard euro geleend aan banken uit Spanje. De [link=//]leningen[/link] hebben een langere looptijd tegen een laag percentage.

Het bedrag wat tevens een record is was meer dan 3 procent stijging ten op zichten van voorgaande maanden. In het jaar 2009 was het bedrag nog vele malen lager. De stijging in juli qua leningen is meer als 70 procent als dit wordt vergeleken met het jaar 2009. De leningen worden onder andere gebruikt om andere schulden te financieren, dit is nodig doordat investeerders zich laten afweten doordat vele geen toekomst meer zien in het banksysteem van Spanje. Door dit soort besluiten is een lening noodzakelijk om geen staatshulp te hoeven aanvragen.

Het ECB of de Europese Centrale bank geeft deze leningen uit aan banken om de economie te stimuleren in het land. Dit gebeurt vaak tegen zeer lage rentepercentages om schulden niet nog hoger te maken. Naast Spanje ligt ook Griekenland aan de afgrond , het ECB probeert ook hun te helpen door leningen met aantrekkelijke rente.

Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.